News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ny utgåva av Kopparbygden

Ny utgåva av Kopparbygden

18-03-15

Framsida1

Vår hembygdsförening, NKBH, har återigen gett ut ett nytt nummer av Kopparbygden. Nu är det det 24 i ordningen och framsidan visar en bild av Lyshuset från 1903.
Förra året kunde man se som ett temanummer som handlade mycket om bygdens skolor genom tiderna, men i år är innehållet lite mer diversifierat.
Som omslagsbilden antyder, inleds årets upplaga med en artikel om elektrifieringen av Kopparberg, men där finns också ett avsnitt om Klotbäcken och den bebyggelse som kantat den.
Men all historisk kunskap är inte knuten till platser och byggnader. I detta häfte återger Bo Andersson såväl fakta som personliga minnen om kaffe, allt ifrån hans egen farmors kaffekvarn hemma i huset i Bångbro, till ransonering, surrogat och traditioner kring kaffedrickandet.
Vidare finns artiklar om konstnären Martin Åberg, om Kaveltorpssilvret och kyrkstölder och en hel del om fotboll och annan idrottslig aktivitet i Ljusnarsberg.
Allt ur innehållet kan dock inte räknas upp här, men från pärm till pärm är häftet fyllt med 35 sidor intressant läsning för alla som har anknytning till Kopparberg och trakten runt omkring.

Text Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda