News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ny tandläkare i Kopparberg

Ny tandvård i Kopparberg

15-11-17

tandlakarstol Foto:Sture Ekmark

I torsdags mjuköppnade en ny tandvårdsmottagning i de nygamla lokalerna på Konstmästaregatan 6 i Kopparberg, och på lördagen var det öppet hus. Där har ju även tidigare varit en tandvårdspraktik men den har legat i malpåse några år. Kopparbergarns välkända nyfikenhet drog oss förstås till evenemanget för att få veta mera.

På platsen mottogs vi först av Åse Gustavsson, som har jobbat i tio år som både tandsköterska och tandhygienist och Maria Nordfeldt, tandhygienist. Maria är ägare till Mun i Form AB som också är etablerat i Nora och Hällefors. En tandläkare ingår förstås också i tandvårdsteamet. Han heter Karzan Amin, men var inte med på öppet hus. Maria berättade att han är född och uppvuxen i Göteborg.

tandläk1
Det var gott om folk som kom och gick, och många stannade för att prata lite med Maria, Åse och varandra. Cirka femtio personer tog chansen att få veta mera om Mun i Form och deras öppningserbjudande om en undersökning inklusive fyra röntgenbilder för bara 300 kronor.

tandläk2

Kristina Pihlblad provade hur det kändes att sitta i tandläkarstolen, och Maria informerade.
Till att börja med kommer mottagningen i Kopparberg att vara öppen en till två dagar i veckan, berättar hon. I Nora, där det hela började, har man öppet måndag till fredag och i Hällefors, där företaget varit etablerat i fyra år, kör man fyra dagar i veckan. Totalt uppgår arbetsstyrkan för närvarande till sju personer.

tandläk3
Medan vi pratade kom hyresvärden, Inge Sahlin, in med en stor blomkvast för att gratulera till öppnandet. Han uttryckte också sin uppskattning över hur fint det nu var i lokalerna.

tandläk4

I väntrummet träffade vi också Ann-Helen Fredriksson som visade exempel på vad hon säljer i sin design butik i Södra Måle söder om Lindesberg, samt i nätbutik på
internet.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda