News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ny bok

”Överallt ska jag vara i centrum”

 

Rubriken ovan är också titeln på en nyskriven bok som kommer att presenteras på en kulturafton i Ställdalen den 20 mars av författaren och poeten Jonas Gren.

stallberg2

Kopparbergarn har träffat Jonas, som berättade om sig själv och sina böcker.

Jonas har en utbildning som journalist, men har också gått på en av nordens mest kända författarskolor, på Biskops Arnö.

”Överallt ska jag vara i centrum” är den andra boken som Jonas har skrivit, och det är samtidigt den första, som getts ut av Non förlag.

– Min första bok hette Lantmäteriet och den är en diktsamling om ekologi, landskapet och myndigheters vilja att kontrollera, säger Jonas. Den kom ut i juli 2014 på förlaget 10-talbok och den har sålt bra. Det är en diktsamling som handlar om hur allt ska bli i framtiden med bland annat fattigdomen, jobben, djuren, välfärden och rymden.

– Parallelt med Lantmäteriet arbetade jag också på ”Överallt….” som också är i poesiform, men i den utgick jag från det politiska språket, speciellt det som Moderaterna respektive Socialdemokraterna använder. Vad står bakom fraserna? Hur ser man egentligen på ekonomisk politik kontra miljö, klimat med mera?

– Men den nya boken är mer än ”bara” en diktsamling, berättar Jonas. Med den här boken följer också ett helt nytt koncept att konsumera litteratur. Man kan nämligen få valda dikter upplästa per telefon!

Premiär på telefontjänsten var det den 2 mars, då sex personer utnyttjade möjligheten.

Telefonnummer, tider mm finns i boken, och den presenteras alltså på kulturafton i de asylsökandes matsal i Ställdalen fredagen den 20 mars klockan 18. Som tidigare berättats, kan man då också delta i en gemensam buffé samt ta del av underhållningen.

Text och bild: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda