News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nostalgidag med gamla bilar i Löa

Nostalgidag med gamla bilar i Löa

17-08-31
IMG_4627

Mycket folk och veteranbilar hade samlats i Löa på lördagen, eftersom det var nostalgidag. Redan vid skylten vid vägen, stod det första åkdonet i solskenet och blänkte, gul som solen själv. Det var en Packard, som inte längre finns att få, eftersom tillverkaren har lagt ner för länge sedan.

IMG_4628

Väl uppe vid samlingsplatsen stod en Ford Zephyr cab från 1954. Den var kul att se, för min far hade en sådan dock med tak.

IMG_4629

Intill stod Jonny Eliassons Ford Fairlane Viktoria av ca 1957 års modell och bredvid den kromblänkande amerikanaren stod betydligt anspråkslösare fordon, traktorer som gjort många varv på åkrarna.

IMG_4630

Med på utställningen fanns en gammal Ferguson, även kallad Grålle.

IMG_4631

En bil som särskilt fångade min blick, var en bil från 20-talet ombyggd till en så kallad hotrod. Den hade en mullrande V8 och måste vara rolig att köra omkring med.

IMG_4632

Även Hans Larssons gamla T-Ford var på plats. Den är välkänd i Kopparberg med sin klarröda färg.

IMG_4633

En jeep från andra världskriget stod och ståtade med amerikanska militärens emblem på huven. Man undrar vad den har sett och varit med om i sitt tidigare liv.

IMG_4641

Mikael och Britt-Marie Wiklund hade kommit med sin A Ford från 1929 och de var iförda kläder från den tiden. På en stol bredvid stod en gammal vevgrammofon med stenkakor som också de var tidsenliga.  Det raspiga ljudet kändes nostalgiskt och trivsamt.

IMG_4640

Med öppen motorhuv stod Jan Westlunds Rallybil. Även den ingick i utställningen.

IMG_4635

Det förekom också en del försäljningar under nostalgidagen. Roger Eriksson hade åkt ända från Köping för att sälja sina tavlor utskurna i trä.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda