News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nobelfest på Solgården

Nobelfest på Solgården

15-12-14

nobel4

För tredje året i rad anordnade personalen på Solgården en nobelmiddag för de boende där, så det har blivit något av en tradition. Utanför råder decembermörkret, men där inne finns ljus och värme.
– Vi har  tjugofem boende här, berättar Yvonne Andersson, som numera är chef för verksamheten, och det var arton som kom till middan. Det finns olika skäl till att en del väljer att stanna ”hemma”. Dessutom hade vi besök av PRO-kören, som svarade för underhållningen, och de var tolv stycken.

nobel3

Middagsgästerna bjöds inledningsvis på en toast Skagen och sedan följde potatisgratäng med ugnsbakad lax och grönsaker. Sedan följde en pannacotta och som avslutning serverades kaffe och kaka, samt likör till dem som så önskade.

Vår medarbetare Sture Ekmark var på plats och han berättar:

Nobelfesten på Solgården blev verkligen fin och personalen med chefen Yvonne Andersson i spetsen gjorde allt för att stämningen skulle bli den
bästa.

nobel2

PROs Kopparsångarna som sjöng julsånger samt lite av Dan Andersson. Musiken bestod av Göte Landmark på dragspel samt Axel Björk på gitarr, tyvärr har kören aviserat att detta var deras sista framträdande.

nobel1

Vid bordet där socialchefen Eva-Marie Svensk satt hade även Agne Grönberg och Bengt Eriksson bänkat sig. Maten bestod av förrätt, varmrätt och en fin efterrätt, tyvärr hade jag precis ätit annars hade även jag fått smakat.

Jag hade sällskap där av NAs reporter Kerstin Schönström så jag fick lära mig lite om kameravinklar för att störa så lite som möjligt.

Yvonne Andersson kände sig helt nöjd med årets nobelfest och det blir säkert en fortsättning på traditionen.

Text Björn Öringbäck och Sture Ekmark

Foto Sture Ekmark.

Kommentarerna är avstängda