News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Niornas avslutning

Skolavslutningar

2020-06-14

Chris Kläfford överraskar på niornas skolavslutning!
I år fick det bli en annorlunda skolavslutning på Kyrkbacksskolan. Inget fiolspel med gånglåt från Äppelbo och inga föräldrar fick närvara i kyrkan. För att kompensera detta befann sig en hemlig gäst i kyrkan som bara väntade på sin tur. Allas ansikten lös upp när Chris Kläfford kom stigandes fram till kyrkans mitt.

Alla klasserna firade sin skolavslutning i klassrummen, förutom niorna. De fick ta sin plats i kyrkan och rektorn öppnade det hela med ett vägledande tal. Sen blev det musik och sång av Gisou Ebbink som framförde låten Riptide.

Som traditionen bjuder, så delas det ut en del stipendier i nian och det var dags för årets stipendiater att komma fram.

Kamratstipendier är ett stipendium där eleverna själva får rösta fram vilka kompisar som har levt upp till detta pris. I år fick Matilda Westholm och Albin Arvidsson äran att ta emot detta stipendium.

Industri och Hantverksföreningen delade också ut två stipendium. På plats befann sig Thomas Gustafsson och Bernt Askelin. De lyckliga mottagarna blev Saga Ståhl och Leo Einevik.

Därefter var det dags för Matematikstipendiet. Lucas Mercke fick detta pris efter stora kunskaper inom just matematik. Glatt och chockat gick han fram och tog emot diplomet.

Näst på tur var Kopparbergarns uppmuntrans- och utvecklingsstipendium och i år fick Rickard Didic äran att dela ut detta. Det var två glada tjejer som fick detta stipendium i år; Filippa Pakola Canneryd i ämnet svenska och Saga Helmersson i ämnet engelska.

Sverkers Edhes minnesfond delar varje år ut stipendium för visade kunskaper inom svenska och religion. Stipendierna gick till Renad Alqasen och Arn Nilsson.

Nöjd och glad delade So-läraren Magnus Fredriksson ut demokratistipendiet till Lowa Möller. För sina tankar om allas lika värde var hon väl värd detta.

Stipendiet för årets prestation delades ut till den glada och stolta Khaled al Zoubi. Khaled har väl visat hur trygg han är fast han kommit till ett nytt land och hur man kan leva var dag positiv.

Dags för betygsutdelningen och kulturskolans personal bjöd på fin musik som förde oss alla bortom molnen. Det är inte ovanligt att många känslor och tårar kommer fram vid skolavslutningarna. Även Chris blev berörd och fick hålla tårarna tillbaka. Han avslutade skolavslutningen och bjöd på fyra underbara låtar.

Det var också avslutning på Kyrkbacksskolan. Vi tog oss in i ett klassrum och möttes av leenden. Där satt även Isak Fagerström, som strax därefter fick ta emot Kopparbergarns uppmuntrans- och utvecklingsstipendium.

Isak blir mottagaren till detta stipendium för visad vänlighet och förståelse till elever och personal.

Här visas resten av klassen och personalen som glatt tog emot oss denna soliga dag. Grattis Isak!

Text och foto: Linnea

Kommentarerna är avstängda