News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Naturpasset

Naturpasset – en satsning på friskvård

ok2

15-06-18

Naturpasset – så kallas Svenska Orienteringsförbundets utåtriktade satsning på friskvård, och samtidigt är det en naturlig inkörsport för den som vill prova på orienteringssporten.
På cirka 400 ställen runt om i landet genomförs lokala arrangemang, och en av de föreningar som engagerar sig i Naturpasset är OK Järnbärarna i Kopparberg.

ok1

Kopparbergarn har träffat Lennart Lindgren, som är en av eldsjälarna i föreningen. Vid en fika på Loft-caféet berättade han om årets arrangemang.

– Naturpasset är den ena av två aktiviteter som vi ordnar för allmänheten i sommar. Det handlar dels om en liten lätt orientering med 20 traditionella kontroller i naturen ute vid Djäkens, och det andra är en foto-orientering inne i samhället. I båda fallen löser man uppgifterna i sin egen takt, ensam eller tillsammans med kompis(ar). Materialet som man behöver (kartor, foto-blad, och instruktioner) finns att hämta på Turistbyrån och i Oscariabutiken och startavgiften är 50 kronor för vardera – Naturpasset eller Foto-orienteringen.

– Man kan självklart välja bara den ena aktiviteten eller båda, och man får ta dem när man vill. Man behöver inte ta alla kontroller på samma dag, utan kan dela upp det som man behagar. Kontrollerna finns på plats till och med utgången av september och om man har klarat alla kontrollerna och lämnat in sina uppgifter före den 5 oktober, deltar man i en lotteridragning där man kan få fina vinster.

Håkan Mossberg har tagit fram kartmaterialet till båda orienteringarna och Maud Sunden har tagit fotografierna av detaljer som man ska försöka hitta vid foto-orienteringens kontroller. Kopparbergarn har kikat på bilderna och det blir säkert en utmaning att identifiera vad Maud siktat på med sin kamera.

Den som vill veta mera om arrangemangen kan fråga på Turistbyrån eller Oscaria, men det går också bra att kontakta Lennart Lindgren för ytterligare information.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda