News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nationaldagen

Nationaldagen

2020-06-06
Nationaldagen i Ljusnarsberg började med musik och sång på äldre- och gruppboenden i kommunen.

Linnea och Rickard Didić tycker att det behövs lite uppmuntran till äldre- och gruppboenden som har blivit isolerade, då det är besöksförbud i dessa Corona-tider.

Därför växte tanken på utomhuskonserter fram. I samarbete med Unga Allergiker Bergslagen, Studieförbundet Vuxenskolan och Kopparbergarn, kommer därför några ungdomar bjuda på utomhuskonserter vid kommunens boenden under sommaren.

Nationaldagen började med regn, vilket inte var så lovande, då deltagarna bla skulle spela fiol och fioler inte mår bra av regn. Först ut för en konsert var Solgården i Bångbro. Här hade de dock varit så förutseende, så de hade satt upp ett partytält. Så allt löste sig till det bästa! Under dagen tittade solen fram och det blev en fin Nationaldag med uppskattade konserter.
Alla boenden kommer att få besök ytterligare två gånger under sommaren. Det är förutom Rickard och Linnea, Mira Johansen Melin och Nadja Einevik som kommer att glädja med sång och musik på distans i sommar.
Om det finns någon mer ungdom som vill delta med sång, så kontakta Linnea Didić för mer information. Kontakt går att få via Kopparbergarn.

Text och foto: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda