News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musikmässa med färg

Musikmässa med färg

2015-11-26

De som kom till Ljusnarsbergs Kyrka i söndags kväll fick uppleva en mycket annorlunda musikmässa.

20151122_171748_650px-1

Gruppen Presence spelade så att hela kyrkan gungade med. Kopparbergarn fick en kort pratstund med bandets elbasist, även musikkonsulent i Västerås Stift. Han tyckte att Ljusnarsbergs kyrka var mycket vacker.

20151122_171211650px-1

Ljussättningen kom väl till sin rätt mot de mörka väggarna och taket.
Elina Hultman, sång och keybord tillika gift med Johan Hultman som satt bakom trummor och slagverk. Paret är ifrån Arboga. Benke Andersson spelade gitarr och arbetar också på stiftsnivå. Som sångare och gitarrspelare fick vi njuta av Max Salo. Till sin hjälp hade de Anders Hollman som skötte ljuset. Han ljussättning var en upplevelse som tog tag. Jag vill också lyfta fram ljudtekniker Åke Paulsson som lyckades så bra med ljudet så man hörde vartenda ord som sjöngs.
Mycket vackert sjöngs bl.a ”En stund på jorden” av Laleh. Pink Floyds ”Comfortably Numb”
är också en klassiker som är värd att lyssna till. Lars Winnerbäcks ”Dunkla rum” är verkligen högaktuell i dagens värld. Avslutningslåten hör till skribentens favoriter. Mikael Wiehes ”Den jag kunde va” berör mycket.

20151122_170957-650px-1

Mellan sångerna läste kyrkoherde Carina Särnkvist Domsöndagens text. Den handlar om att ta hand om varandra. Även de som inte är så ”viktiga” i vårt samhälle. Hon delgav oss också sina tankar kring dagens ämne. Eftersom det var en mässa ingick också nattvardsgång.
Det blev en upplevelse som vi kyrkobesökare säkert minns länge.
Nu finns det några musikupplevelser framför oss som också brukar ge en underbar musikupplevelse. På söndag, den 29 november, är det Adventsgudstjänst i Hörkens Kyrka. Sjunger gör Hörkens- och Ljusnarsbergs Kyrkokör under ledning av Viveka Sjödell. Vid orgeln Jörgen Engström. Den 4:de Advent kl. 19 är det Julkonsert i Ljusnarsbergs kyrka. Då är det åter möjlighet att få lyssna till kyrkokören samt solister och musiker. Luciadagen firas i Hörkens kyrka 13/12.

Text och foto: Thyra Lundell

Kommentarerna är avstängda