News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musikhjälpen

Musikhjälpen

2020-12-18
Hej alla Ljusnarsbergare och Kopparbergarns läsare!
När jag i våras redogjorde för våra promenader och att vi hade hört talas om ”plogging” lovade jag att de burkar och flaskor som vi plockade upp efter våra promenader skulle pantas och skänkas till Musikhjälpen och nu har jag startat ett evenemang under namnet ”Benny o Monas pantbössa”.

https://bossan.musikhjalpen.se/benny-o-monas-pantboessa

Summan som blivit hittills är 200 kr och vi kan fortsätta året ut, men det som kommer in denna vecka redovisas på söndag.
Att summan inte blev större, kanske ska ses som att Kopparbergarna inte kastar burkar och flaskor omkring sig, men då måste vi ta i beaktande, att många burkar plattas till av någon outgrundlig anledning och de hamnar i återvinningen.

Vi har märkt att det är flera som letar burkar, men vi tar bara det som ligger i naturen – vi rotar inte i papperskorgar, inte ofta iallafall, och kontainers. Dessutom har många burkar och plastflaskor ingen pant, då de är importerad, men dessa har minskat allt eftersom året har gått och jag tror det beror på att nästan ingen har åkt till Tyskland, för att köpa öl på det sätt som varit vanligt en tid. Dessutom är det många glasflaskor sk. Longnecks, som säljs av Systemet och inte går att panta.

Det låga antalet burkar och flaskor vi plockat upp, beror också på att vi under en tid inte tog upp någonting pga. smittorisken, men med handskar och sprit,som vi numera alltid har till hands, har vi börjat plocka upp både pant och övrigt skräp.

Du som vill skänka en slant till Musikhjälpen kan göra det på ovan nämnda plats men även på Linnéas insamling Ljusnarsbergs Lucia för Musikhjälpen, eller gå in på musikhjälpen.se och starta ett eget engagemang. Ladda ner Duoappen på SVT.se, så kan du se programmet hela tiden var du är men även skänka en slant.

Vi fortsätter att gå och hoppas slippa plocka skräp, för att du som orkade bära ut det i naturen förhoppningsvis även ska orka bära hem papper och plast, när du ätit och druckit innehållet.

Text Benny Collin med förhoppning om en renare natur. GOD JUL!

Kommentarerna är avstängda