News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musik vi minns

Musik vi minns

18 – 03 – 21

IMG_4965

Bångbro Folkets Hus har också blivit ett sorts musikens hus, och vinterns satsningar på musik med lite nostalgisk prägel har visat sig vara lyckosamma och alla föreställningarna har lockat sin publik.

IMG_4957

Den nostalgiska stämningen förstärktes av att i biljettkuren vid entrén satt Kaj Wolf med tidstypisk väktarmössa på sig.

IMG_4960

På söndagen gästade Trio med Bumba Bångbro Folketshus. Gruppen var mäkta populär på 1960-talet och hade många framgångar även senare. ”Man ska leva för varandra” var en av deras största hits, men det fanns många andra…

IMG_4962

Den här kvällen startade med låten ”Sju ensamma kvällar” och fick direkt hela publiken med sig i allsång.

IMG_4964

Efter den låten berättade Bumba att de var nu ute på sitt 61:a år på turné.  Denna dag var det dock inte en trio utan en duo för en av medlemmarna rehabiliterade sig efter en hjärtoperation och det uppe i Rättvik. Han heter Jan Harg. På scenen stod från vänster Bertil Lindborg samt Jan-Erik Bumba Lindqvist.

IMG_4958

Hela repertoaren handlade om gamla låtar, de senaste var från 70-talet men även låtar från 20-talet. Publiken var även den till mestadels seniorer.

IMG_4969

Efter fika pausen var det Dags för Karl-Erik Thörn att kliva upp på scenen tillsammans med sin fru Adorena. De startade med ”I can´t stop loving you” och de ackompanjerades på elpiano av Kalle Åmark från Rockfolket.

IMG_4967

Karl-Erik som passade på att fylla år denna dag, berättade att han bott i 20 år i San Francisco. Där han träffade också Adorena, som sedan 15 år tillbaka är hans fru.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda