News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musik på Dansarbacken

Musik på Dansarbacken.

2020-09-20
Ställdalens Naturstudieklubb hade beslutat sig för att träffas vid Uvbergsbron för att umgås och grilla korv.
I strålande septembersol gick därför färden dit. Men det var fler än vi som ville utnyttja det vackra vädret. På grillplatsen stod en husbil parkerad och även en hel del bilar så det kändes som det var fullt. Efter lite prat beslöt vi att åka till Dansarbacken.

Bengt och jag stannade kvar vid bron för att invänta eventuella eftersläntare och dagens underhållare, Leif Broman.

Efter en stund ringer Kimmo från Dansarbacken. Där stod det en fullstor buss parkerad men en inspektion vid grillplatsen visade att den var ledig. Bussens passagerare var Örebro Vandrarklubb enligt busschauffören.

Att tillbringa några timmar på Dansarbacken istället för Uvbergsbron var inte att byta ner sig precis. Kaija och Willy myser i solen

När vi suttit en stund kom termosarna kom fram. Kerstin och Kimmo såg ut att trivas i den fin miljön.

Leif Broman öppnade durspelsväskan. Leif är suverän på att spela spelmansmusik på sitt tvåradiga spel.

Där satt nu tio medlemmar från Naturstudieklubben och njöt av sol och durspelsmusik.
Vi fick sällskap av ett par från Nora vars eftermiddag inte blev vad de anat när de åkte mot Nittälvsdalen. Att bli bjuden på musik vid älvens strand blev en positiv överraskning för dem.

Värmen från den tända brasan höjde luftens värmegrad.

Snart var det perfekt glöd för att plocka fram medhavd korv och grilla.

Vi samtalade lite om vad vi skulle göra nu under hösten. Ärtsoppskalaset är inställt och antagligen kommer den planerade bildvisningen i november också att få ställas in.
Men vi har så många platser utomhus i vår omgivning som är värda att besöka. Vädret får avgöra när och var vi träffas nästa gång. Om allt går som planerat startas en studiecirkel under hösten.

Det blev en fin eftermiddag på ett av Ljusnarsbergs smultronställen. Två av klubbens nyaste medlemmar Maritta och Erik njöt i solen.
När solen gick ner bakom skogen var det dags att plocka ihop. Men det var svårt att skiljas efter en fin stund så det blev lite mer prat vid bilarna.

Så styrdes färden mot Ställdalen igen. Solen var fortfarande upp och sken med låg vinkel in i tallskogen med sin vita mossa och blanka lingonblad. Blåbärsriset hade gått över från grönt till rött. Visst är det lite vemodigt att ännu en sommar är över men den här dagen gav löfte om vackra höstdagar i vår storslagna bergslagsnatur.

Avslutar med en bild på fotografen med sin fina kåsa som han fick när han nyligen fyllde 80 år.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda