News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stjärnartister sprider ljus i vintermörkret

Stjärnartister sprider ljus i vintermörkret

2021-12-06

Vi har tagit oss in i december och under gårdagen arrangerades en adventskonsert. Konserten ägde rum i Ljusnarsbergs kyrka och på scen befann sig Martin Almgren, Johanna Beijbom och Johan Eriksson. Salen fylldes snabbt upp och förväntningarna var höga. Det är längesedan uppträdanden anordnades med tanke på pandemin, många var därför extra taggade.

Redan som 14-åring släppte Johanna Beijbom en singel och har sedan dess utforskat musikens vägar. Vi har bl.a sett henne köra bakom Loreen i Eurovision sång contest 2012. Men hon har också själv tävlat i den danska melodifestivalen där hon landade på en 3:e plats. Beijboms röst spred sig ljuvligt i kyrkans lokal under söndagskvällen där hon bl.a sjöng ”O helga natt”.

Martin Almgren är musikern från Lindesberg som vi i byn glatt känner till. 2015 vann Almgren idol och har sen dess publicerat en hel del låtar och album. I somras såg vi honom på John Scott’s och tack och lov var det på återseende. Under uppträdandet fick vi i publiken en exklusiv upplevelse då Martin framförde en helt ny låt, som mottogs väl av publiken.

Vem var det som lirade piano? Självklart var det byns egna Johan Eriksson. Med Johans pianospel blev det mycket sväng på låtarna i kyrkan.

Just nu arrangerar Johan och brodern Mats fler och fler evenemang runt om i kommunen och även utanför. Roligt med drivna människor!

Det var nog så gott som fullsatt i vår vackra kyrka. 

Vi tackar för denna mysiga och helt underbara adventskonsert. Publikens förväntningar uppfylldes och musikerna fick lov att spela extra nummer efter extra nummer. Från en ljus och varm stund i kyrkan ut till kyla och julesnö.

Text och foto Linnea Didic
Foto 6-7 Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda