News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Mötesplats i f.d. bokhandeln

Mötesplats i f.d. bokhandeln.

2022-10-28
När man tänker ABF blir det utbildningar och föreläsningar. Men ABF är så mycket mer.

I Kopparbergs f.d. bokhandel finns nu en mötesplats för ensamma och för dem som känner för att träffas och om prata om aktuella händelser.

Kopparbergarn mötte Rittva Siira,till vänster och Emelie Bergermark,till höger. Rittva håller i mötesplatsens verksamhet tillsammans med Anna Granberg. Emelie är verksamhetsutvecklare för ABF i Örebro län.
Rittva startade en mötesplats i tingshuset för något mer än ett år sedan då i Attentions regi. Attention vänder sig till dem med neuropsykiatriska funktionshinder. Hon hade erfarenheten att det fanns andra personer som av någon anledning kände sig ensamma och vill träffa nya människor att prata en stund med. Hon tog kontakt med ABF för att höra om de var intresserade av att stödja och utveckla en mötesplats för alla som hade behov av att mötas och de var genast med på noterna.

Nu står dörren öppen till ABF:s lokal tisdagar och torsdagar mellan kl. 11 – 14. Alla är välkomna. Hjälp gärna dem du känner som har svårt att ta första steget att komma till träffarna. Det kan kännas tufft att träffa nya människor som redan känner varandra. Det ställs inga krav på vissa funktioner eller intressen.

Ta gärna med ett handarbete. Rittva har nästan alltid något i händerna. Av skänkta garner stickar hon enklare saker som mössor och vantar. Dessa får besökarna ta med sig. Eftersom hon får garnerna kan hon skänka bort resultatet. Om någon har garner i gömmorna som inte används så lämna gärna in dem i ABF:s lokal. De ger Rittvas händer sysselsättning och någon kanske får varma fötter. När Kopparbergarn var där fanns det endast en fuskkrage kvar.

Rittva och Emelie har många planer för att utveckla verksamheten. En av dem är att anordna föreläsningar. Närmast i tiden ligger en föreläsning om hur man kan hantera oro. Föreläsare blir en psykolog från norra länsdelen.
Det kommer också att anordnas föreläsningar i ABF:s regi, då på kvällstid.

I möteslokalen träffas, en dag i veckan, flyktingar från Ukraina för att lära sig svenska språket och få en inblick i svensk kultur.

Lokalerna är ljusa och trevliga. Den har stora möjligheter till att bli en mötesplats för olika verksamheter.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda