News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Möte mellan företagare och kommunen

Möte mellan företagare och kommunen

14-05-15
lihfmaj14

LIHF hade ett möte med kommunen i måndags kväll för att följa upp rankningen av företagsklimatet. Ca 35 personer ställde upp och kom till Hörnkrogen, där mötet ägde rum.

Jeanet van Dam inledde kvällen med att berätta om föreningen och att syftet med det här mötet är att stärka andan mellan företagarna och kommunen och även mellan företagarna själva.

lihfmaj142

En höjdpunkt i programmet var utdelandet av ett gesällbrev till Jonatan Svensk. Han har fullföljt sina 8600 timmar som lärling i målarbranchen och fick nu alltså sitt bevis på att han är en fullfjädrad målare.

lihfmaj144

LIHF bjöd på lite förtäring medan Carl Hulterström från Svenskt näringsliv i Örebro höll ett anförande om förhållandet mellan kommuner och företag i Sverige. I den rankning som görs, ligger Ljusnarsberg riktigt bra till. Vi har klättrat från en bottenplacering till plats 106 av 290 kommuner.

lihfmaj143

Tomas Larsson, kommunens näringslivschef, visade statistik om läget skolan och för nyföretagandet i kommunen. Han visade också statistik på vilka åsikter som finns huruida kommunerna konkurerar med det privata näringslivet i vissa lägen. Till sist informerade han om det pågående arbetet med Dalskogens industriområde, ett projet som kommer upp i nästa kommunstyrelse och fullmäktige.

lihfmaj145

Efter all nformation bjöds det på kaffe och tårta, som Hörnkrogen hade bakat till sammankomsten. Sedan blev det grupparbeten om hur man ska utveckla samarbetet.

Mer finns att läsa på www.foretagsklimat.se

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda