News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Morsdagsutflykt

Morsdagsutflykt

2020-06-02
Hej Kopparbergare! Mors Dag! vad göra? Vi skulle ju åka till Källmans Kafé i midsomras men kom för tidigt kan vi åka dit idag? Ja vi chansar trots coronan för jag såg på Facebook att Ingela hade distanserat borden så det skulle vara gott om plats mellan borden. Ok det fick bli till eftermiddagskaffet, hade vi vetat att det fanns smörgåstårta kunde det blivit lunch eftersom hon tydligen öppnade redan kl 11. In i Subarun och ställde kosan norrut, för det blir det väl från Kopparberg, passerade Ställberg och såg skylten som förtäljde att det var dags att svänga vänster.

Efter några kilometer på grusvägen som leder till Ö. Kumlan, mycket trafik denna dag flera cyklister och bilar varav någon tyckte att det inte är någon ide att stanna där det är gott om plats utan absolut ska mötas 15 m längre fram, men det tar på kopplingen att stanna och starta, dyker gårdsbutiken och rökeriet upp och där på gården ser jag något intressant men det återkommer vi till för vi ska till Källmans så lite till ska vi. Väl framme fick vi leta parkering så vi blev lite fundersamma med tanke på alla bilar.

  

Men det var ingen fara för borden var utplacerade med gott om luft emellan borden och med tanka på det fantastiska vädret så var det ingen tvekan här ska fikas. In för att beställa

och väl inne möts vi av en lite stressad Ingela som ska förse oss med godsaker

och idag blev det Budapest med kaffe och påtår dessutom kom två påsar skorpor med hem.
Nöjda med fikat tänkte vi vända hemåt men röster hördes från ”granngården” så nyfikenheten tog överhanden och vi tog skogsstigen till det som jag uppmärksammat på gården vid Gårdsbutiken, men det tar vi senare.

Text och foto Benny Collin

Kommentarerna är avstängda