News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Moderaterna på besök hos Cabinova och Opera på Skäret.

Moderaterna på besök hos Cabinova och Opera på Skäret

18-05-11
Onsdagen den 9/5 besökte Moderaterna både Cabinova AB på Kolartorps industriområde och Opera på Skäret. Deltagare var Lotta Olsson, riksdagsman för Region Örebro som sitter i Försvarsutskottet och Pär-Ove Lindkvist oppositionsråd i Lindesberg och ersättare i regionstyrelsen i Örebro. Från Moderaterna i Ljusnarsberg deltog Daniel Johansson och Ulf Hildebrandt, första och andra namn på kommunvalsedeln i kommande val. Deltog gjorde också Ulf Hilding.

På Cabinova informerade VD Carl Georg Ardesjö om företagets tillkomst och nuläge. Företaget har de senaste åren varit i stadig och lönsam tillväxt och omsätter idag drygt 35 mkr. Cirka 30 personer arbetar i företaget. Man har nyligen gjort stora investeringar i automatisk produktionsutrustning. Största hindret för ännu snabbare tillväxt är svårigheten att hitta nya medarbetare med rätt kunnande och kompetens.

bild1

På bilden från vänster: Ulf Hildebrandt, Daniel Johansson, Lotta Olsson, Pär-Ove Lindkvist, Kalle Söderlund, säljansvarig och Carl-Gösta Ardesjö, VD.

Efter en livlig diskussion om bland annat Ljusnarsbergs Kommun och samverkan mellan kommun och näringsliv följde en guidad tur i företagets lokaler, dock först efter det besökarna klätts i elsäkra rockar och skor samt gjort sig av med elektrostatisk uppladdning.
På Opera på Skäret mötte Moderaterna Sten och Anna-Carin Niclasson. Ute på Skäret är man mitt i förberedelserna för sommarsäsongen 2018. Bygge av scen och kulisser pågår som bäst både på stora och lilla scenerna. Lilla scenen ska få ett nytt orkesterdike och nya utrymningsvägar. Kaféet ska kompletteras med ett nytt kök och en utvidgad uteplats, Stenhuset kommer att få en ny butikslokal.

bild2

Besökarna på Lilla scenen. Sten Nicklasson berättade om hur Opera på Skäret kommit till och vilka arbeten som pågick för att förbättra både kaféet och scenen.

Efter genomgång av finansieringen av operaverksamheten följde en diskussion om kulturens villkor i Ljusnarsberg och särskilt om dess roll som tillväxtmotor. Opera på Skäret lever till 70 % på de intäkter biljettförsäljningen ger, vilket är en mycket stor andel jämfört med de flesta operor. Som jämförelse kan nämnas att operan i Stockholm bara lyckas täcka 10 % av sina kostnader med biljettförsäljning. Ljusnarsbergs Kommun stöttar Opera på Skäret med 250 tkr/år. Största bidragsgivare är Statens Kulturråd med 2 mkr/år. Största privata bidragsgivare är The Barbro Osher Foundation, San Fransico USA.
2018 är första året Opera på Skäret spelar två uppsättningar samtidigt. På stora scenen ges Don Carlo, på Lilla scenen Kärleksdrycken. Därtill kommer flera Operapubar. Som vanligt kommer man att kunna resa till operan med tåg och stiga av vid stationen Opera på Skäret.

Text och foto: Ulf Hilding, MODERATERNA I LJUSNARSBERG

Kommentarerna är avstängda