News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Mitt möte med Chuck Berry

Mitt möte med Chuck Berry på en smal grusväg i Rottneros

14-05-09

Med anledning av att Chuck Berry utsetts till årets vinnare av Polarpriset återger vi här en Kopparbergares upplevelse av ett kort möte med denne man:

Det var i Rottnerosparken nära Sunne i Värmland 1998. Årets Polarprisvinnare Chuck Berry uppträdde där tillsammans med Jerry Lee Lewis och Little Richard.Efter konserten, när alla skulle ut därifrån samtidigt, gick jag över en stenmur ut på ett fält för att slippa den värsta trängseln bland alla tusentals människor. Vi var några stycken som gjorde det och det kom bilar på en smal grusväg i en strid ström från backstageområdet en bit bort. Det var mest skåpbilar som körde långsamt där i skumrasket vid elva-tolvtiden på kvällen. Bäst som jag gick där kom en mörk Mercedes smygande med varningsblinkers på alldeles intill där jag var. Det var så nära att jag snuddade backspegeln och när jag tittade in genom den nedvevade sidorutan såg jag en äldre svart man som log och nickade till. Jag nickade tillbaka. Reagerade på att det var automatväxel i bilen och gick vidare. Några sekunder senare svängde Mercedesen vänster på en större väg mot Karlstad. Själv åkte jag hem till Kopparberg.

Text : Hans Larsson

Bild från nätet

Kommentarerna är avstängda