News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Minneskonsert

Minneskonsert

17-04-18
John-Bjorklund-pa-glasverandan-web

Kopparbergarn har vid flera tillfällen varit med när Ljusnarsbergs Kammarmusikförening haft sina konserter och förre ordförande John Björklund var heller inte sen med att både fotografera och skriva, när vi inte kunde komma.

Hans engagemang inom musiken gick inte att ta miste på och han spelade gärna med, när musiker kom på besök för att hålla konserter. Många ljusnarsbergare saknar honom säkert och den minneskonsert, som kommer att framföras här i Ljusnarsbergs kyrka, kommer med all sannolikhet, att dra en stor publik.

Från nuvarande ordförande Thomas Lundkvist har Kopparbergarn fått närmare upplysningar om konserten och här för vi dem vidare till er läsare. Han har också skickat med bilden av John Björklund på sin glasveranda.
Så här skriver Thomas:

”Ljusnarsbergs kammarmusikförening arrangerar sin 5:e konsert i år lördagen 22 april kl. 16:00 i Ljusnarsbergs kyrka med stöd av Ljusnarsbergs församling.
Det är en minneskonsert med Bergslagens Kammarsymfoniker tillägnad minnet av vår förenings och Kammarsymfonikernas förre ordförande John Björklund.

BKS-Konsert-22-april-i-Kopparberg-web

Den innehåller olika verk av W.A. Mozart och Toomas Kapten och är initierad av pianosolisten och professorn Stefan Arnold, Wien. Orkestern leds av dirigenten och tonsättaren Toomas Kapten, Tallinn.
Alla, orkestern på 42 personer, flera framstående solister och dirigent har rest hit för att hedra minnet av sin gamle vän.

Det är fritt inträde.

Thomas Lundkvist,
ordförande i Ljusnarsbergs kammarmusikförening”

Infört av Inger Aftonljus

 

Kommentarerna är avstängda