News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Midsommartur

Midsommartur

2020-06-23
Hallå Ljusnarsbergare!
Årets midsommar har ju varit lite annorlunda så även för oss. Att åka till Strängnäs/Åkers Styckebruk är inget ovanligt, då en av våra döttrar bor där, men att ta en tur bara över dagen är ganska ovanligt. Men för att så se ett par av våra barnbarn en stund, så tog vi Subarun och loppisfyndet och gjorde en dagstur. En extra bonus var att jag skulle få träffa en av mina FB-vänner, IRL som dom säger, en tjej som jag aldrig träffat förut.

Så för att ta det från början. Färden inleddes tidig förmiddag för att mötas upp straxt före lunch en bit utanför Mariefred, Läggesta jvg-station närmare bestämt, och en färd ut mot Mälaren, som glittrade vackert genom grönskan.

Ibland flyter himmel och ”hav” ihop vid horisonten, men när det är molnfritt och nästan vindstilla kan det bli så här.

Ute på sjön var det många som trivdes. Här fick jag också träffa min Fb-kompis.
Efter en promenad i sommarsolen med många bilder, som jag kan återkomma till kanske, ställdes kosan in mot

och i hamnen här finns bevis för att Mälaren är en populär sjö.

  

Vidare mot den fina glasskiosken som finns i parken.

Där kunde vi inmundiga lite svalka. Bra ordnat så folk kunde hålla avstånd, varför glasskön såg ut som om den sträckte sig längs hela hamnen. Men när det väl var i handen, var det bara att njuta de få gånger som jag ska äta så mycket socker på en gång.

Vi lyckades hitta en parkbänk någotsånär i skuggan, där vi kunde samtala en stund, innan det blev dags för hemfärd. Men innan vi åkte hemåt, så tog vi en promenad till Domkyrkan som tornade upp sig över staden.

Det blev en skaplig promenad i ständig uppförsbacke och när vi kom upp, visade det sig att jag hade fel objektiv på kameran, så det blev bara den här bilden.

Hemfärden gick bra och efter en lätt middag och en tupplur i skuggan i Arboga, var vi hemma ungefär 12 timmar efter att resan började.

Javisst ja, min Fb-kompis. Här är hon tillsammans med sin ägarinna barnbarnet Jennifer.

Text och bilder: Benny Collin
PS. Många bilder blev det den här dagen, så jag kanske återkommer med ett bildkollage från midsommardagens utflykt. DS.

Kommentarerna är avstängda