News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Midsommar i Hörken

Midsommar i Hörken

14-06-21
Midsommarstangen-reses

Midsommarfirandet i Hörken började med att midsommarstången restes vid kyrkan. Det är en mycket fin plats att fira sommarn på. Grönskande björkar inramar ängen nedför kyrkan. Det var bara klippt där dansen skedde. I övrigt var blomsterängen intakt med alla sina ängsblommor.

Bagarn

Viveka Sjödell spelade gitarr och sjöng alla de välkända lekarna som hör midsommarn till Både gamla och unga deltog med liv och lust i lekarna och sången.

tarta-serveras

Kaffestund

När man dansat sig törstig och hungrig bjöds det på tårta, kaffe eller saft i församlingssalen. Efter att ha umgåtts en stund flyttade alla in i kyrkan för en kort musikgudstjänst.

Helena

Viveka och Alve

Helena Engström spelade tvärflöjt. Alve Johansson, gitarr. Viveka Sjödell spelade orgel. Hon reciterade också, till Alves gitarrmusik, en hyllning till sommaren.

Carina

Carina Särnkvist höll en betraktelse bibelns berättelse om hur Jesus mätter 5000 personer fem bröd och två fiskar. Hon menade att alla kan dela med sig på sitt sätt och sin förmåga.

Det blev en fin stund i Hörkens vackra kyrka. Med den vackra musiken och talet inom sig, gick man ut i det soliga, om än lite svala, vädret med en känsla av högtidlighet inför den svenska sommarens grönska och blomsterprakt

Text: Thyra Lundell.
Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda