News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Meningslös vandalisering i Ställdalen

Om insatser för gemensam trevnad – och meningslös vandalisering

14-06-18
valkommen

Kopparbergarn är ju känd för att företrädelsevis skriva om positiva saker som händer i våra trakter, och vi har tidigare i flera sammanhang uppmärksammat Ställdalens Byalags arbete för gemensam trevnad. Men det finns uppenbarligen individer som inte respekterar deras arbetsinsatser.

Välkomsttavlorna vid norra respektive södra infarterna till samhället har bara prytt sin plats och glatt såväl hemvändare som besökare i drygt ett år, men redan har de utsatts för skadegörelse vid minst fyra tillfällen. Under natten till tisdagen var det åter dags, den här gången vid den södra tavlan, nere vid macken.

Bengt Andersson rapporterar för byalagets räkning att någon återigen rivit bort de blommor som planterats i tavlans blomlåda. Han är säker på att blommorna fanns kvar vid 22-tiden på måndagskvällen men morgonen efter var de borta.

Det kan synas vara en obetydlig händelse, men för Bengt och de övriga i byalaget känns det smärtsamt att se sina ansträngningar för allas gemensamma trevnad få en så dålig uppskattning.

–  Förra året revs också blommor bort, säger Bengt. Och en gång slog någon sönder blomlådan också. Skadegörelsen tycks ske på nätterna, men någon gång blir säkert förövarna sedda av någon.

Ett enstaka fall kan ju vara ett utslag av tillfällig besvikelse, ilska, frustration, eller en dum fyllegrej, men när mönstret upprepas handlar det om något annat.

Vi har väl inte allt för stora förhoppningar att det ska gå att tala förstånd med skadegörarna, men vi i byalaget vill i alla fall genom Kopparbergarn vädja till dem att sluta med detta, avslutar Bengt.

Text och bild: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda