News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Mellow Jazz

Jazz i Församlingshemmet

14-05-13
En välbesökt jazzkonsert bjöd Ljusnarsbergs Konstförening på under den gågna lördags- eftermiddagen med ytterst nöjda och begeistrade åhörare likväl som musiker.

Publiken fick t.o.m. beröm av presentatören, trumpetaren och valthornisten Håkan Nykvist för att vara kunniga och erfarna nog att till fullo uppskatta den spelade musiken. Detta märktes också inte minst på de på de applåder, som följde på alla de många och skickliga solon, som bandets medlemmar levererade.

Ett flertal av publiken likväl som musiker hade rest långväga, så att 36 åhörare och de 6 musikerna satt samlade i Församlingshemmets sal med sin ovanligt goda akustik, som därmed var välfylld.

Vokalisten Kersti Esselwall-Smårs’ röst och musikaliska framtoning var beundransvärt anpassad till instrumentens klangspråk, vilket bjöd på oanade spännande upplevelser och framhävde banderts förmåga till solospel och samspel.

Förutom de redan nämda två solisterna spelade Claes Strömblad trumpet, John Åhlin gitarr, Kristoffer Bohlin trummor och Sandy Wallgren kontrabas, alla lika skickliga i den 1 1/2 timme långa konserten, som bjöd på många höjdpunkter från ”One note samba” till ”Blue Moon”.

Alltså ett stort tack till värdarna i Ljusnarsbergs kammarmusikförening John och Ulla Björklund, som även berättade att det nästa gång blir sång och klassisk gitarr i samband med ”Kulturglimtar” den 28. juni kl 14.00 i Bångbro Atelje, (den gamla missionskyrkan).

Text och foto: Monika Käller

Kommentarerna är avstängda