News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Medicin

Ny medicin på Treskillingen


Det är inte så att livet leker varje dag när almanackan envist talar om att bäst före håller på att gå ut. Det är ett faktum som gäller de flesta som är inneboende på Treskillingen i byn Kopparberg. Dagarna går sin gilla gång, den ena dan, den andra lik. Många kommer sig inte för med att göra nåt. Och vad kan man annat än att vänta och vänta. Det hade också Annelie Ekmark och Charlotte Stenbacka kommit underfund med så dom började smida planer. Efter att det var bestämt, började ett jagande efter resurser för att kunna genomföra planerna.
Så plötsligt kunde kunde bomben släppas. På dagen precis en vecka före Messömmer hade alla boende inbjudits till vårfest i stora matsalen Att intresset var stort det kunde man se eftersom en del tog plats tre kvart före. Personalen hade förvandlat matsalen till värsta restaurangen med långbord och massor med nyplockade blommor på borden.

Mer än fyrtiofem äldre personer hade till slut intagit sina platser och blev hälsade varmt välkommen, och sorlet ökade när personalen bar in jordgubbar, meloner ,vindruvor och andra sorters frukter, för att inte tala om nä alla fick ett srort cocktailglas med en jordgubbe och dryck i. Medan personalen for omkring och hjälpte alla som behövde spelade Anna och Mats fiol och nyckelharpa för att skapa ytterligare stämning runt om borden.

Medan kex , rån och bröd och alla möjliga ostar gladeligen försvann i i hungriga munnar bytte de nya spelmännen Jimmy och Magnus som med sina gitarrer underhöll resten av festen. I många av 60-70 talslåtarna hördes publiken nynna med i. Efter ett par timmars trevlig samvaro var det tyvärr dags för den mycket uppspelta publiken att ta adjö av kalaset, med hopp om att det skulle komma fler överraskningar även i framtiden. Jag kan tänka mig att de äldre somnade sköt på kvällen. Det var i alla fall min upplevelse när vi skildes från de äldre efter den underbara festen .
Det tyckte även Leif i Nittkvarn text o foto

Kommentarerna är avstängda