News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Med hunden i centrum

Med hunden i centrum

2020-07-26
Folkets Trädgård i Ställdalen bjöd in hundarna till ett möte. Hussar, mattar och hundintresserade var naturligtvis välkomna.
Det fanns möjlighet att köpa kaffe.


Kaija Remonen serveras av Amelia Wilting.

Dagens värdar var Susan Rickardsson samt Amelia och Arno Wilting. De hör till de 7 som skapat Folkets Trädgård. Susan kom från USA till Ställdalen 2015 tillsammans med sin man Nicolai. De bosatte sig i Svartviken och har varit en tillgång för byn med sitt engagemang i Byalaget. Odling hör till deras fritidsintressen. På tomten finns också getter. De deltog rätt snart i Ställdalens föreningsliv.
Amelia Wilting kom tillsammans med sin man Arno något senare nämligen 2018. Amelia har sitt ursprung i Vintermossen. Dit kom de på besök och Arno bestämde sig för att i Bergslagen ville han bo. På gården i Svartviken får de utlopp för sin odlarglädje. Även de har getter som miljövårdare. Arno och Amelia har tillfört mycket energi till Ställdalen och dess Byalag.

På plats fanns Djurens Lanthandel för att hundarna skulle kunna inhandla någon godsak eller kanske ett nytt shampoo. Emma Larsson och Daniel Wedar servade dem med goda råd.
Emma och Daniel övertog affären 2019 då hade Emma jobbat där i tre år och var väl insatt i verksamheten. Hemma på gården har de kaniner, höns, grisar och getter så de har bred kunskap med det mesta i foderväg.

Med sig idag hade de sin ryska hedhund. Det är en vakthund som fattar egna beslut om vem som får komma in på dess revir.

Barbro Olsson och Caroline Dohse från Brukshundsklubb fanns där för att ge goda råd och reklamera för sina utbildningar. Barbro berättade att de kan bedriva sin verksamhet, dock något reducerad på grund av restriktioner. Den 4 augusti har de spårtävling på flygfältet vid Kolbron. Den följs upp av lydnadsprov på Bergslagsvallen.

Facebook har gjort sitt intåg i hundvärlden.

Med kaffekoppen emellan oss berättade Sörens hussen att de är med i facebookgruppen DSG (dansk gårdshund) både lokalt i Örebro Län men också nationellt. Det anordnas träffar för utbyte av erfarenheter. Det finns många anledningar att träffas och hunden är en av de trevligaste.

Blandrasvalpen Zonja tog med sig hela familjen Jessica, Magnus, Elina och Malva.

För lillmatte Elina är hon en viktig familjemedlem.

Många hundar hade sökt sig till Folkets Trädgård idag och det blev trevliga möten. Här bekantar sig Mini och Sören med varandra.

Busa kan man ju alltid pröva tycker Selma och Zonja.

Kopparbergarn mötte Mini eller som husse Hans säger Lilleman.

Malchoih är en trevlig hund som varit slädhund men nu med ålderns rätt njuter av livet.

Vinthunden Sally är mycket elegant men försiktig inför nya människor.
Ett par porträtt får avsluta artikeln.

Dansk Svensk Gårdshund, Sören.

Beageln, Selma är intresserad av kameran.

Den här dagen bevisar att det inte är bara är vi människor som behöver mötas även hundarna såg ut att tycka det var roligt.
Ännu en trevlig programpunkt i Folkets Trädgård som uppenbarligen vänder sig till alla i samhället.

Text: Thyra Lundell Foto Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda