News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Matematikens dag, den 14 mars 2024

 Matematikens dag, den 14 mars 2024  π

 

2024-03-14

 
Pilvägen 900 meter raksträcka, allt här nedanför är avrundat eller runt.

Hur räknar man ut ytan på en cirkel med huvudräkning utan att få huvudvärk? Det går aldrig. Yttre delen av en cirkel = pikant om det är bekant. Om allt kommer omkring så är det kanske lite lättare att räkna ut omkretsen, diametern gånger Pi.

Inspirerad av π, Pi-dagen, » 3,1415926535

Månad tre, dag fjorton, timme ett, minut femtionio, sekund tjugosexochenhalv35
Talet Pi , även kallat Arkimedes konstant. Kopiöst svårt. Jag kapitulerar! Uträknad! Pinsamt! Jag får nog spionera på någon. Matematisk looping ∞ när våren spirar. PISA-undersökningen är ett mått på matematik.

I dag borde det vara den officiella pizzadagen. Hur många pix kostar en Kebab i pitabröd? Ingen brådska, ta det piano. Ät i ultrarapid.
Hur många Scoville är det i piripiri?  Yuppienallen, är den verkligen smart?
Ligga på en spikmatta? Ja, men visst/vasst. Inte repig, snarare stucken. Snarstucken? Starkast i värden är väl Pippi Långstrump? Även Hirkum pirkum är starkt. Pigtittare är väl en pilsk dräng? Är kopulering en form av DNA-kopiering? = Ha-par-anda med/utan piller.

2024 är det olympiska spel i Paris. Olympiad är en period av fyra år. Kunskapen ska sitta i förlängda spinalen. Se i supinum är sett. Mångarmad Sepia ingår i familjen Sepidae. Papier-maché ”tuggat papper”. Tur att jag sluppit detta. Titta, titta där med endoskopi. Annan form av krypinkikare? Utan pupill.

14 mars är också Albert Einsteins födelsedag. Från och med 2018 markerar dagen ännu en viktig händelse: Stephen Hawkings dödsdag. Vill ni veta mera? Gå på studiecirkel i Lidköping utan att lida pin. Därmed epilog.


Plastkvasten gjorde inte soprent på konstiga tecken. Här har plasten borstat upp sig. Säg ”plastkvastskaft” snabbt.


Äntligen en piassavakvast. Fick leta länge. Femte försäljningsstället hade det i borststället. Så ska det se ut. Äkta vara annars får det vara.

Foto och text: Bo Kempegård, ospirituell. All kopiering är tillåten. © ¶

Kommentarerna är avstängda