News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Mannekänger från SPF & PRO är till för oss alla.

Mannekänger från SPF & PRO är till för oss alla.

2023-04-18

Många äro församlade på Församlingshemmet denna fredagseftermiddag för att beskåda ett antal mannekänger. Ordet mannekäng kommer från nederländska manneken ~ provdocka, modedocka.


Det är Kerstin Gustafsson från Senorshopen som visar upp klädkollationer som passar oss vuxna. Mannekängerna är fr.v. Inglill Bäcker, Wera Pöchhacker, Birgitta Palm Andersson och Vania Karlsson som nu skall få nya kläder.


Här får Jozef Bjärflod, Uno Svensson och Göran Edvardsson hjälp med, kan det vara ”kejsarens nya kläder”? Det blir nog spännande att få se vad det blir för resultat.


Hoppsan! Kan detta vara ”tre stycken Lasse-Maja”? Det sägs att ”kläderna gör mannen”. Så är det nog. Kvinnorna är vackra som de är. Det är för oss herrar bara bita i det sura äpplet, och att inse detta. Kvinnlig fägring är som en hägring. Se men inte röra. Gäller även Lasse-Major. Ulv i fårakläder kan kanske passa in på dessa hen?


Här kommer Wera P inflygande i fina regntåliga kläder.


Göran E sträcker upp sig stilenligt.


Jozef B i en snygg vårjacka.


Birgitta PA är också stiligt klädd.


Mannekängerna tackar för applåderna. Namnen finns redan på de två första bilderna. Kaffe med bröd inmundigades för att följas av egen handling. Titta-prova-byta-prova-passar bra. Dags att gå till kassan. Det är nu ett antal pensionärer som kan visa sig i vår och sommar hela-rena-fina.

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda