News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Många aktiviteter i verksamhetsplanen

Många aktiviteter i verksamhetsplanen

2020-02-02
Vid lunchtid under lördagen höll Astma- allergiföreningen Bergslagen sitt årsmöte på John Scott’s i Kopparberg.

Kajsa Kramsjö berättade om puben/restaurangen, som ägs av Kopparbergs bryggeri, men drivs av bröderna Mats och Johan Eriksson med sina respektive Mimmi Amberntsson och Kajsa Kramsjö. 

Ett 25-tal medlemmar hade kommit och bjöds på fika med silviakaka. Den gick åt som smör i solsken.

Några fick sitta vid småbord.

Anna-Lena Didic’ berättade om föreningen och alla andra delar inom Astma- allergiförbundet innan årsmötesförhandlingarna genomfördes med Kopparbergarns Björn Öringbäck vid klubban.  

Under punkten verksamhetsplan berättade Anna-Lena en hel del om föreningens möjligheter att anordna aktiviteter och de ekonomiska förutsättningarna för dessa. Blomsterfonden är en av de föreningar där man kan söka bidrag och mest kan man få till vistelser vid Södergården i Undersåker där Astma- allergiföreningarna brukar vara. Men många möjligheter finns till aktiviteter som mer eller mindre är gratis, t.ex. pyssel och liknande. Pyssel låter som barnverksamhet, men här gäller det pyssel för alla åldrar och en hel del konstnärligt skapande.

Björn fick en hållbar blomma som tack för att att han ställt upp som ordförande och Anna-Lena påpekade, att Kopparbergarn är föreningens bästa fönster utåt.

Efter mötesförhandlingarna fick alla gå ut i matsalen och där bjöds på lunch. De flesta hade valt älgburgare och det var verkligen ett gott val, men även raggmunk med fläsk fanns på menyn.

Till slut kunde man få bowla, men då var Kopparbergarns medarbetare tvungna att åka hem, så bilderna från den delen har Christin Tornestedt och Anna-Lena Didic’ tagit.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda