News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lucia PRO Kopparberg

Lucia hos PRO Kopparberg

2022-12-16
I väntan på att mötet ska starta behövs en del förberedelser och efter att dessa är gjorda är det bara att cilla lite

Hej alla Kopparbergar´ns läsare.
Nu gör jag ett försök att få till ett litet reportage igen, har haft lite skrivångest men nu tar jag nya tag.
En liten redogörelse från PROs medlemsmöte i december vilken dessutom råkade vara den 13:de, alltså Luciadagen, och det blev en trevlig tillställning som började med att ordförande öppnade mötet och därefter genomgicks den föreslagna dagordningen.
Fullsatt som synes.Bord och stolar på plats och porslinet framdukat då kan man ta det lugnt i en hörna en stund.


Nu använder jag Anders Zetterlunds ord från hans FB-inlägg.
”Dagens medlemsmöte ”Luciafirande” besöktes av 80 medlemmar, och 20 st barn med ledare från förskolan. De framförde ett fint Luciatåg och sjöng julsånger för oss, väldigt duktiga. Vi gästades av Vår nye kyrkoherde Daniel Jansson Brask. som presenterade sig och berättade vad som händer i kyrkan under julhelgen.


Våra duktiga lottförsäljare Bengan. Ingalill. Åke. har sålt 15.600 PRO lotter under året. Vi har bestämt att 2 kr per lott går till välgörande ändamål. Så Vår kassör Inger W har satt in 31.200 till Nyckelfonden på USÖ. De som har haft olika ansvarsposter i föreningen 26 st uppvaktades med en julblomma, som Vårt kommunalråd Ewa-Leena delade ut.Sedan var det dags för Benny C att svinga klubban och paketen hade en strykande åtgång.


Nu var Vi kaffesugna och till kaffet serverades luciakatter och pepparkakor. Mötet avslutades med lotteridragning.”
Luciatåget var mycket uppskattat, men det har Anders redan berättat så återstår bara att visa hur det såg ut. Finns även en liten film som ev kommer på Youtube om den blev bra.

Nu var det dags att bryta upp och Anders avslutade mötet genom att TILLÖNSKA ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR och tacka för julblomman han fick
och att uppmana de församlade att gärna sitta och småprata, eller ”tjåla”, lite innan det var dags att ge sig ut i den bitande kylan denna kalla, ca -10 grader, luciakväll och förpassa ändan till soffan framför Musikhjälpen för min egen del.

Text Benny Collin och Anders Zetterlund Foto Benny Collin

Kommentarerna är avstängda