News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lucia i Hörken

Lucia i Hörken

18-12-11

Ute är mörkt och kallt.. och snön yr i luften, men inne i Hörkens kyrka är det varmt och ombonat. Spänningen ligger i luften, för snart nalkas Lucia. Så kommer hon äntligen, ljusets drottning och sprider både glädje och ljus i den ”mörka vinternatten”.

Årets Lucia, Linnea Didic’ skrider in med sina fyra tärnor och efter dem några ”luciatanter”, som körledare Viveka Sjödell kallar dem. Viveka Sjödell är tillsammans med Ida Blomqvist ansvarig för årets luciatåg. Viveka kompar luciatåget på piano och Ida har i år fått gjort ett inhopp som tärna.

Efter ett program med vackra luciasånger blir det lite mer rörelse i luciatåget. Lucia med tärnor vandrar ut, men är snart tillbaka i sällskap med söta lucior, tärnor och tomtar. I år är första året på många, som det har varit barntimmar i Hörken. Ledare är Doris Sundqvist och med hjälp av Viveka Sjödell har även de övat in sånger till lucia.

Det är spännande med luciatåg och så skönt att ha någon att hålla i hand.

Snart kommer ju även tomten…här sjunger både barn och det stora luciatåget ”tipp tapp”. I refrängen får även församlingen hjälpa till!

 

Efter ett fantastisk luciatåg bjuds det på fika i församlingssalen. Även små tomtar behöver fika. Det är många som har kommit till Hörken denna kväll och extra kaffebord placeras ut i kyrkan.

Text och bild: Anna-Lena Didic’

Kommentarerna är avstängda