News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Love Salminen 80 år

Konstnären Love Salminen fyller 80 år!

14-11-25

_DSC8413

Kopparbergarn har tidigare skrivit om Love Salminen under rubriken Profilen, så någon ytterligare presentation kan vara överflödig, men vi vill ändå gratulera på högtidsdagen som infaller på fredag.

Genom sina utställningar i Trollhättan kommer Love i kontakt med många intressanta människor, bland dem fotografen Roger Lärk, som bland annat avporträtterat många kända personer. I Lärks portfolio hittar man bilder av toppolitiker, företagsledare, skådespelare, artister, idrottsmän och andra. Och i den samlingen återfinns nu också Love Salminen från Ställberg, något som han känner sig stolt och hedrad över.

– Tänk att vara i sällskap med storheter som vår nuvarande statsminister, säger Love, och Olof Palme!

Tyvärr kommer inte Love att vara Ljusnarsbergare så länge till, för sedan vi träffades sist har han hunnit sälja det stora huset i Ställberg, och kommer en bit in på nyåret att flytta till ett mindre boende i Smedjebacken. Sitt arbete som konstnär kommer han dock inte att överge, och han sålde en tavla så sent som härom dagen.

Fotot ovan är från vår tidigare artikel om Love.
Bilderna på Roger Lärks hemsida är upphovsrättsskyddade, varför vi inte kan visa det aktuella fotot här, men genom att följa länken http://www.rogerlark.se/ och sedan klicka på Portfolio – Porträtt kan man bläddra igenom materialet.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda