News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Loppis i Mariehill

Loppis i Mariehill

14-10-12
_DSC9269

Det var trevligt och givande att medverka vid försäljningen av alla de prylar, som finns i det stora röda huset, som heter Mariehill. Redan vid öppnandet kom de första personerna och sedan följde en ström av köpsugna människor och vände och vred på för dem mer eller mindre intressanta tingestar. Fat och vaser, krukor, glas och prydnadssaker fick nya ägare liksom tavlor och lampor. Det sista som gick den här dagen strax före stängning, var ett set med nio golfklubbor i riktigt bra skick. Allt såldes till för kunderna bra priser.

Förutom att gå igenom förrådet av loppisprylar, kunde man slå sig ner, ta en fika och prata bort en stund med försäljare och andra kunder. En stor kaffemaskin var installerad för dagen, där man för en femma kunde få just det kaffe man önskade och till det kunde man för ytterligare en femma köpa sig en hembakad godbit.

_DSC9272

Komminister per Åkesson, som med sitt bolag köpt in huset med allt som fanns där berättade. att han kommer att använda pengarna för att förbättra huset, så att det blir mer passande för den angelägna undervisning, som sker där. Fönstren ska göras i ordning inför vintern och det finns mycket mer att göra.

Precis när nästa loppisdag blir av, är i nuläget inte riktigt säkert, men klart är att det blir en taveldag den 8/11. Då ska tavlor bort på olika sätt och det blir säkert en riktigt trevlig tillställning, som kommer att uppskattas av många.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda