News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lokal skådespelerska framträder i en kvinnoproduktion av Macbeth i London

Lokal skådespelerska framträder i en kvinnoproduktion av Macbeth i London

2021-10-24
PRESS RELEASE

En lokal skådespelerska, Annemarie Anang, kommer att framträda i Shakespeare’s Macbeth vid the Chiswick Playhouse i London mellan 20 oktober och 6 november. Hon kommer att spela King Duncan och Lady Macduff, i en helt ny kvinnligt identifierat företag, Players, vilket skapades i mitten på pandemin.


Foto: John Clarke

Annemarie, en skådespelare, sångerska och barnboksförfattare, som tog examen i the Royal Central School of Speech and Drama i London, flyttade hit för två år sedan, just innan pandemin startade. 

Annemarie säger: ”Jag är så nöjd och glad, att jag får komma tillbaka till scenen i London och bli del av den här helt kvinnliga premiären. I mars 2020 var jag på en turné runt i Europa och spelade Winnie Mandela, och så blev turnén  plötsligt stoppad, när pandemin kom. Det har varit en utmanande tid för kulturlivet med brist på möjligheter och många restriktioner, så det känns fantastiskt att komma tillbaka till scenen och vara involverad i en så här spännande produktion! Rolltilldelningen är fenomenal och det har blivit massor av samspråk och energi under repetitionerna, eftersom det var så länge sedan många av oss har kunnat repetera i verkliga livet med andra människor.”

Teaterchefen Lisa Miller säger: ”Macbeth skrevs i en tid när kvinnor brändes för att de ansågs ha agerat som ’häxor’ och att ha en helt kvinnlig rollbesättning har hjälpt oss att undersöka komplexiteten med könsrollerna givna till män och kvinnor under den tiden.”

Annemarie säger: Nu när det verkar som om saker och ting tycks återvända till ’det nya normala’, ser jag fram emot att återvända till Sverige efter bortavistelsen, för att starta upp nya kreativa lokala projekt.”

Macbeth kommer att uppföras i The Chiswick Playhouse i London från 20 october – 6 november. Den regisseras av Lisa Millar och medverkar gör också Emma Clifford, Adenike Adeniyi, Flora Dawson, Beckis Cooper, Caroline O Mahoney, Claire Monique Martin, Thea Butler and Celia Learmonth. 

Foto: Dean Johnson

Kommentarerna är avstängda