News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ljusnarsbergs PRO-resor har gjort det igen.

Ljusnarsbergs PRO-resor har gjort det igen

16-11-29
buss2

Vad då? undrar den som inte vet. Jo vi i PRO har åter fyllt TVÅ bussar med nyfikna resenärer.

Vad var det som drog så mycket att nästan nittio pigga pensionärer troget inväntade stunden då färden kunde börja i en strålande soluppgång?

100_0198

Med passagerare från Gränges i norr till Bångbro i söder gick färden till kaffestund och inköp av bröd och pasta vid fabriken nere i Filipstad.

DSC00842

Vi fick veta, att Wasabröds fabriker numera ägs av italienska Barilla.

DSC00844

Servitrisen heter Miranda och hon berättade att fabriken hade 450 anställda.

DSC00841

Efter att fikat var klart, drog bussarna vidare mot Sola i Karlstad som denna dag gjorde skäl för namnet.

100_0205

Ett gammalt danspalats, Sandgrunds, invaderades av nyfikna och förväntansfulla pensionärer.

DSC00847

I de stora salarna var väggarna belamrade med jättestora målningar av den mycket kända konstnären Lars Lehrin och jag, Leif, som inte är särskilt konstintresserad måste väl erkänna att det var mycket hög klass på tavlorna, men det bästa av allt att man såg vad de föreställde.

DSC00848

Vi guidades av Karin Bodlund, som också är en kollega till Lars Lerin på Karlstads universitet. Lars Lerin har förresten en professorstitel på univeresitetet.

DSC00851

Alla fick inte plats på guidningen då vi var så många, men det fanns en hel del att se.

DSC00854

DSC00855

En av tavlorna skildrade från Mellanöstern och kriget där.

När guiden uttömt sitt kunnande, började magen känna dig sugen på lite mat och därför fortsatte färden mot Bergvik köpcenter, där en liten överraskning väntade på Ikea.

100_0222

De flesta hade väntat sig en vanlig liten måltid, men förvånade pensionärer fick i stället avnjuta ett julbord, där det mesta fanns att tillgå.

Det tog lite längre tid, men de shoppingsugna hann ändå besöka en hel del affärer. Det kunde man se på de många påsar som fraktades tillbaka före hemfärd.

Som vanligt förekom lotteri där en massa vinster delades ut samt information att reseledarna köpt biljetter, kaffe och smörgås till kommande Björborevyn, som blir söndagen den 15 januari.

Afficher kommer. Kom ihåg, först till kvarn. Biljetter har också köpts till Borlängerevyn i Februari.

Researrangörerna bugar och bockar för de positiva beröm som strömmat in och vi lovar att göra vårt bästa, för att kommande resor skall bli lika trevliga även i fortsättningen. Ni som inte tidigare varit med var inte rädda utan följ med. Alla vi i resekomitten som ordnat och försökt göra det trevligt för Er önskar ETT GOTT SLUT OCH GOD JUL TILL ALLA
Skrivet ur minnet från buss 1 av
Leif i Nittkvarn med komplettering av Sture Ekmark på buss 2
Foton: Leif och Sture

Kommentarerna är avstängda