News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ljusnarsbergare 2012-13

Vi Ljusnarsbergare 2012-13

 

13-07-15
Heikki Marjeta

Heikki bor i ställdalen och åker gärna omkring på sin motorcykel, en Yamaha XJ 900 från 1983. I vanliga fall har han overall på sig, men just den här dagen skulle han ner till Sågdammen och bada och då fick lätta kläder räcka. Ändå har han alltid ryggskyddet och hjälmen på sig, när han åker på sin hoj.

 

12-11-06
Rosita Andersson

Rosita är född i Lindesberg, men flyttade till Kopparberg redan 1964. Hon bor numera i villa som heter Björkbrotorp och ligger utefter Ställdalsvägen. Där bor hon med maken Arne.
Rosita tycker om att bo i Ljusnarsberg, som är tillräckligt litet för att man ska kunna känna till allt och alla. Den svaga punkten är resemöjligheterna som kunde vara bättre.
Rosita är praktiskt lagd och älskar att arbeta med sina händer. Allehanda handarbeten som stickning och virkning roar henne, och på sommaren lägger hon ner mycket tid i trädgården. Hon gillar husmanskost och lyssnar gärna på dansbandsmusik, och på TV brukar hon följa serien ”Moraeus med mera.”

12-10-02
Lars Johansson

Lars kommer från Bo kommun i Stockholmsregionen, men bor numera i en villa i Bångbro.
Han gillar det småskaliga, närheten till allt man behöver, naturen, bär och svamp, och saknar just ingenting. Lars gillar att spela boule, vandra i naturen och att pyssla i trädgården. Han föredrar att äta riktig husmanskost och inte snabbmat. Han tycker också om att lyssna på musik, och allra helst ska det vara traditionell jazz. På frågan om hur ofta han läser Kopparbergar’n får vi veta att Lars klarar livet utan dator. Därför kan han förstås inte heller hjälpa oss med tips om hur vår tidning blir ännu bättre.

12-09-13
Jonny Mattsson

Jonny är infödd Ljusnarsbergare och bor i lägenhet i Bångbro. Han tycker att det är bra i Ljusnarsberg för att det är lugnt. Jag saknar inget, jo förresten – mer pengar (!) säger han med glimten i ögat. Han gillar att promenera och det gör han minst en halv timme varje dag. När det gäller musik ska det vara hårdrock, och matvanorna är lite blandade. Jonny har ingen dator, så därför läser han inte Kopparbergar’n.

12-08-27
Inger Ljungkvist

Inger är uppväxt i Grängesberg, men kom till Kopparberg redan 1968, och flyttade året därpå till Ställdalen, där hon fortfarande bor med maken Leif. Det bästa med Ljusnarsberg är närheten till naturen och de möjlgheter det ger, tycker hon.
Inger är med i flera föreningar, som Naturstudieklubben, Fotoklubben, PRO Ställdalen, Nils Parlings vänner och SAIK. Handlar gör hon så sällan som möjligt, och tillägger att det oftast är maken som gör de nödvändiga inköpen. Tilläggshandlar ibland, ”mellan Örebro och Borlänge”.
Inger läser Kopparbergar’n några gånger i veckan, och hon vill läsa mera om ungdomar, skolan och barnomsorgen där.

12-08-22
Hanna Söderberg

Hanna kommer från Lindesberg och flyttade till Ljusnarsberg 2002.
Bosatte sig först i Bångbro och flyttade in till Kopparberg 2008.
Hon tycker om att samhället inte är så stort och att man lätt lär känna många människor.
Den enda föreningen, som hon är med i, är Trädgårdsföreningen.
När det gäller att handla, så föredrar hon att göra det veckovis, men småhandlar lite också, ”för det går inte åt så mycket nu”.
Kopparbergar’n läser hon rätt så sällan ”för man kan ju läsa ifatt”.

12-08-21
Anna Elvström

Anna flyttade från Eskilstuna till Ljusnarsbergs kommun 1974 som två-åring. Bor nu i Bångbro.
Hon tycker att det bästa med Ljusnarsberg är närheten till naturen, Kopparbergsmarken och Värket.
Anna är medlem i Bergslagens spelmansgille, Ljusnarsbergs spelmän och Ljusnarsbergs folkdanslag. Storhandlar nån gång i veckan på hemmaplan, men kompletterar ibland utombys ”så att hon kan använda konsumkortet”.
På vår näst sista fråga, ”Hur ofta läser du Kopparbergar’n?” nödgas hon svara, att hon ska börja nu. Därmed får vi återkomma senare med svaret på vår slutfråga, ”Hur kan Kopparbergar’n bli ännu bättre?