News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ljusnarsbergare

Ljusnarsbergare och deras fyrfota vänner

14-08-19 Leo och Lady

leo

Utanför VM-området under guldvaskningen mötte vi Lennart Eriksson med sin vovve. Lady är åtta år och har bott hos Lennart och Lejla i tre år. Lennart säger att det är en fantastiskt snäll hund.

Text och foto: Inger Aftonljus

14-05-05 Bolt vid Valborgselden

Under vårt besök på Mullhögarna på Valborgsmässafton Träffade vi hunden Bolt, som var ute och rastade matte Sofie Ekmark- Ferrari och hennes kompis Emma Johansson. Ja det var i alla fall så som Bolt beskrev situationen. Sofie berättade i sin tur att Bolt firade en slags födelsedag denna kväll, eftersom han fyllde exakt två år och fem månader då.
Hemma hos familjen i Bångbro finns också en katt och ett marsvin.

Text och foto: Björn Öringbäck

14-04-12 Lilo

Finns det ovanligt många hundar i Ljusnarsberg? Det har påståtts så från flera håll, så kanske finns det en kärna av sanning i det. I varje fall händer det att vi, då vår nyfikenhet driver oss ut på nya irrfärder, träffar på trevliga människor med dito hundar, och så fick vi idén att presentera några av dem.

Först ut blir Lilo, som vi träffade vid Loftcaféet en solig dag i slutet av mars. Lilo kommer från Göteborg och har en något brokig härstamning, men utseendet och storleken avslöjar att schäfer är en av de raser som bidragit med sina gener.
Lidos matte, Diana Lefevre flyttade själv från Göteborg till Kopparberg för ett par år sedan. När hon miste sin förra hund, och såg sig om efter en ny, så blev det alltså en ”göteborgare” som nu har hunnit fylla ett år.
”En envis rackare”, säger Diana, och sonen Tommy håller med.

Text och foto: Björn Öringbäck