News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ljusfest i Hörken

Ljusfest i Hörken

2014-12-01

IMG_9012_650px

Bygdegården lystes upp av marschaller och en vackert upplyst gran. Inne i det varma huset välkomnas vi och får ett papper för att gå en tipspromenad.

IMG_8993_650px

Hela vägen runt hyttdammen är upplyst av marschaller och det gör att den råa luften inte känns så påtaglig.

IMG_8985_650px

 

Frågorna som skall besvaras sitter både högt

IMG_9005_650px

och lågt

IMG_8999_650px

Det blir en riktig mysig promenad med många kvalificerade gissningar av svaren på de kluriga frågorna.

IMG_8987_650px

Fotografen såg många vackra vyer efter vägen.

IMG_9014_650px

Väl tillbaka till den varma bygdegården får Kopparbergarn ett samtal med Pelle Hedborg, bygdegårdsföreningens ordförande. Han berättar att hörkenborna år flitiga besökare på aktiviteter som anordnas i byn. Ljusfesten arrangeras varje år. PRO och Bygdegårdsföreningen alternera som ansvariga. Det finns många barnfamiljer i Hörken och det gör att man har en barn och ungdomsektion i föreningen. Ishockeybana spolas och på sommaren anordnas simskola vid Grönudden. Ibland arrangeras visafton. Bridge, qigong, porslinsmålning och bastubad är regelbundet återkommande. Under den ljusa årstiden anordnas bl.a gökotta och grönuddsdagen. Det är en mycket aktiv by där de unga håller på att ta över ansvaret. Imponerande.

IMG_9017_650px

Så blev det en trevlig stund kring kaffebordet innan det var dags att åter gå ut i mörkret men med värme innombords. Vem var det då som vann tipspromenaden. Jo, det var Fia Åhlander och hon hade 10 av 12 rätt. En av frågorna hade alla utom två personer fel på och det var vilket ämne som var högst kilopris på. Man fick välja på platina, guld eller saffran. Den fråga går vidare till Kopparbergarns läsare.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda