News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lions ungdomspris 2014

Alexandra fick Lions ungdomspris

14-06-30
_DSC8332

I samband med Kulturglimtar delade Lions ut 2014 års ungdomspris, och i år var det Alexandra Höök Hansson från Hörken som stod som mottagare av diplom och en penningsumma.

_DSC8326
Lions president Ulla Grandin överlämnade ungdomsstipendiet medan fanbärare Sivert Svensson såg på.

Motiveringen bakom valet byggde först och främst på 17-åriga Alexandras stora framgångar inom isfiske (pimpel), som gör att hon kan räknas bland Sveriges och även Nordens främsta. Men även hennes insatser på hemmaplan, bland annat som simlärare beaktades.

_DSC8320

Alexandra har varit intresserad av isfiske sedan 10-årsåldern, då pappa Kenneth Hansson tog med henne ut på sjön. Sen har det bara rullat på, och snart var hon med och kämpade i SM.

_DSC8334

– Ja, jag har några medaljer där hemma, säger Alexandra med ett leende. Sex stycken, fyra individuella!

De tre främsta i SM får bilda landslaget vid de Nordiska mästerkapen som de tävlande länderna turas om att arrangera.
– Förra året var vi i Finland, och där vann jag guldet både i lag och individuellt, berättar Alexandra.
– Och förtävlingen också! fyller pappa Kenneth i.

Även 2014 blev det lagseger, denna gång i Norge. Och Alexandras fjärdeplats individuellt är naturligtvis också en prestation att vara stolt över.
På Kopparbergarns fråga om vad som krävs för att bli en framgångsrik isfiskare, svarar Alexandra att man måste ha bra kondition och vara armstark.

– Man får borra sina hål själv, och om isen är metertjock och fisken svårfunnen kan det bli ganska jobbigt, intygar Alexandra.

Mera från Lions

_DSC8338

När prisutdelningen var överstökad utspelades en ”märklig” procedur mellan makarna Grandin, som bytte Lionsnålar med varandra.
Anledningen var den kommande måndagens presidentbyte, då Ulla lämnar över ledningen till Lars-Erik, som därmed axlar presidentskapet för tredje gången.

– Första gången var för 27 år sedan, säger Lars-Erik. Det var i Västerhaninge, där jag då hade varit medlem i fem år.

– Själv blir jag nu i stället zonordförande för sju föreningar, avslöjar Ulla.

Lions Club Kopparberg är en relativt liten avdelning med cirka 15 medlemmar, ett antal som hållits ganska konstant under ett antal år. Så det är inte så konstigt att uppdragen övergår från en familjemedlem till en annan.
Föreningen må vara liten, men uträttar mycket gott, vilket de årliga ungdomsprisen utgör ett strålande bevis för. Att hedra och uppmärksamma våra duktiga ungdomar är en utmärkt idé och valet av årets mottagare är en riktig fullträff.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda