News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lindesberg från ovan

Lindesberg från ovan

17-09-29
100_0714

Att man kan få en upplevelse utöver det vanliga när man tar en tur till Lindesberg, det är det inte många som vet, men om man tar sig lite tid så finns det en otrolig utställning som tagit flera år att färdigställa.

En samling entusiaster har dagar och kvällar samlats för att utöva en lite ovanlig hobby. Det är pensionärer och till och med läkare, som med sina kunskaper i att hantera en skalpell är till stor nytta vid sammankomsterna.

100_0713

Vad är det då som är så speciellt när dom träffas? Jo dom blir som barn på nytt, när dom får tillverka små hus, träd, gator, kyrkor, eller kort sagt allt som finns i Lindesberg fast i en mycket mindre skala.

Hela Lindesberg från bron vid infart till bron vid utfart finns avbildade i exakt skala, färg och utseende från trettiotalet, fyrtiotalet och fram till vår tid.

Gamla kort har varit förebilder för de grånade veteranerna när dom klipper, klistrar och monterar på en skiva som täcker två rum, där varenda hus och övriga detaljer finns.

100_0715

Men tro inte att dom är färdiga än. Vid mitt besök fanns ett tjugotal hus som skulle klistras ihop och målas för att sättas in i rätt sammanhang.

100_0711

Hoppas att Linde Hembygdsförening gör lite mer reklam för gubbarnas slit. Det är dom värda!
Nästa gång Ni går till affären i Lindesberg och handlar, SÅ GÅ IN PÅ TVÄRGATAN DÄR OCH GÖR ETT BESÖK OCH UPPLEV HELA LINDE PÅ EN GÅNG.

Text och foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda