News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Länsförsäkringars samhällsfond 2016

Länsförsäkringars samhällsfond 2016

16-04-18
Junis Kopparberg fick vara med och dela på Länsförsäkringars samhällsfond tillsammans med Örebro stadsmission, Here4U Västerås och Stopp Nu.
Alla fyra var representerade på Länsförsäkringars bolagsstämma på Örebro slott torsdagen 7 april och mottog blommor och en check på det bidrag föreningen fick.

— Vi är ett lokalt och kundägt bolag och därför är det naturligt att vi engagerar oss i initiativ som skapar trygghet och på olika sätt arbetar för ett bättre samhälle, säger Anna-Maria Jonuks, Komunikationschef vid Länsförsäkringar Bergslagen.

Lansforsakringars-samhallsfond1

Vi tycker att föreningen Junis 158 i Kopparberg gör ett fantastiskt bra jobb för att barn och unga i kommunen ska få en meningsfull fritid. De har därför fått 30.000 kronor från vår Samhällsfond för att kunna fortsätta sitt stora engagemang.
–  Junis Kopparberg visar på ett gediget samarbete, för barnens bästa. Detta initiativ ger barnen en chans till en meningsfull fritid, Junis gör verkligen skillnad med sitt engagemang. Vi stödjer gärna detta initiativ, säger Anna-Maria Jonuks.

Lansforsakringars-samhallsfond2

Föreningen Here4U gör ett fantastiskt jobb. Därför får de 50.000 kronor från vår Samhällsfond så de kan rekrytera fler ”storasystrar och storebröder” som kan stötta ungdomar som upplever mobbing eller känslan av att inte ha vänner.

Lansforsakringars-samhallsfond3

Föreningen Stopp Nu gör ett jättebra jobb för att uppmärksamma mobbning och stötta unga som drabbas. Deras motto är; ”Kan vi hjälpa ett enda barn, är det värt allt arbete!” Därför får de 50.000 kronor från vår Samhällsfond så de kan hjälpa fler.

Lansforsakringars-samhallsfond4

Vi är glada att Örebro Stadsmission nu startat i Örebro. Det kommer hjälpa många människor som lever i utsatta situationer till en bättre vardag. Därför får de 70.000 kr från vår Samhällsfond till starten av sin Second handbutik.

Lansforsakringars-samhallsfond5

Junis Kopparberg har de senaste åren ökat sin verksamhet från aktiviteter varannan vecka till att bedriva aktiviteter varje vecka på tre platser i Ljusnarsbergs kommun.
Nu finns de i egna lokaler i Ställdalen, Bångbro Folkets hus samt Pärlan Kopparberg.

Lansforsakringars-samhallsfond8

Till dessa aktiviteter kommer det mellan 35 – 50 barn och vuxna, som vill leka och prata om vardagen och bara umgås

Lansforsakringars-samhallsfond7

Under förra sommaren så genomförde de även sommaraktiviteter tillsammans med tre ungdomar på Malmtorget i Kopparberg.

Lansforsakringars-samhallsfond6

Just nu så planeras det för mera sommaraktiviteter, svenska / samhällscirklar tillsammans med NBV samt ett projekt för att säkerställa veckoaktiviteterna inför hösten och 2017.
Text och foto: Ralf Nielsen

Kommentarerna är avstängda