News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

La Traviatat har börjat produceras

La Traviata har börjat producerats

2015-07-02

I måndags startade produktionen av operan La Traviata på Opera på Skäret.
Alla solister, utom två som skulle komma senare under veckan var närvarande.
Kören hade börjat repetera under helgen.

IMG_2651_650px-1

Sten Niclasson hälsade alla välkomna och lämnade sedan vidare till regissören
Alexander Niclasson.

IMG_2653_650px-1

Åhörarna fick ta del av hans förhållande till La Traviata.
Alexander menade att just den operan har speciellt två saker som gör att den berör. En bra historia och mycket kärlek. Violetta, som storyn handlar om, var en mycket vacker och skicklig entreprenör. La Traviata är en av de mest spelade operorna idag.
Alexander Niclasson vände sig till aktörerna och gav ett mycket gott råd. Snegla inte på andras tolkningar av rollerna. Ni är här och nu. Vi gör vår produktion på vårt sätt.
Han presenterade sedan alla solisterna.

IMG_2683_650px-1

Körmedlemmarna fick presentera sig själva. Det var många som varit med under alla elva åren som det spelats Opera på Skäret.
Vi fick två korta smakprov på vad som komma skall.

IMG_2697_650px-1

IMG_2702_650px-1

Pianisten Bengt Åke Lundin intog scenen och han fick först sällskap av Dominick Chenes och sedan Pavel Yankovsky. Det gav verkligen mersmak.
Nu förflyttade vi oss in till operascenen. Där fick vi en lektion i hur scenen skulle användas.

IMG_2714_650-1

Scenografen Sven Östberg gav en fantastikt engagerad föreställning för oss åhörare. På scenen fanns en stor paveljong. Det gick att dela på så att man fick uppfattning om att befinna sig inne i den men den gick också att dra isär över hela scenen. En verkligt flexibel konstruktion.
När den officella presentation av årets föreställning var över fick vi inbjudna möjlighet att ställa frågor till aktörerna.

IMG_2724_650px-1

Kopparbergarn tog kontakt med en av körmedlemmarna. Antoinette Forsblom från Grangärde. Det blev en riktig fullträff. Hon var mycket glad över att fått möjlighet att sjunga i kören. Det började i vintras med audition i Ljusnarsbergs Församlingshem. Hon tyckte att få vara med i La Traviata var fullständigt härligt utmanande. Att tillsammans med övriga körmedlemmar få känslan av att ha nått ända fram och känna att samstämmighet har bara blivit så bra. Hon har varit med i några tidigare föreställningar på Opera på Skäret och sade att det här att träffa nya människor att sjunga tillsammans med är en spännande upplevelse.

IMG_2648_650px-1

Vi fick följa med henne till kostymateljen.

IMG_2738_650px-1

Vilka vackra kläder.

IMG_2729_650px-1

IMG_2730_650px-1

Antoinette visade två klänningar som hon skulle uppträda i. Tänk att få ha sådana vackra kläder på sig. Det var ju ”bara” körkläder man kan undra hur vacker Violetta kommer att vara.
Inne i syateljen arbetar Victoria och Anneli från Kopparberg.

IMG_2739_650px-1

Bara Victoria var där för tillfället. Det är tredje året hon syr kläder till Opera på Skäret. Det finns också en ateljeansvarig som heter Mia. (Naturligvis missade jag efternamnet.)
Victoria berättade att en del kläder är lånade men man återbrukar också tyg till nya modeller. De massor av tyg som klänningarna består av så finns det lite att trolla med.
Det blev ett minnesvärt möte med Antoinette och att se produktionen när den är färdig kommer att bli en upplevelse.

Text:Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda