News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

La Traviata

La Traviata

15-04-13
10447712_940555692635108_4281119974795703477_n

Operan La Traviata, som spelas på Opera på Skäret 1 – 30 augusti, bygger på Kameliadamen och hette från början Violetta efter huvudrollen. I Sverige har man kunnat se den sedan 1868, då den hade premiär här på Stockholmsoperan, men redan 13 år tidigare kunde hade den sin premiär i Venedig.

Operan handlar om Violetta, som är sjuk av tuberkulos och lever ett ganska lättfärdigt liv, eftersom hon vet att det kan ta slut när som helst. Hon har en beundrare i Alfredo, som hon delvis avfärdar, men ändå ger en kamelia och ber honom återkomma, när den har vissnat.

Det gör han och de lever en tid kärleksfullt tillsammans på landet. Men livet är inte utan förvecklingar och de skils åter åt. Ändå är det han som finns hos henne den allra sista tiden.

Ania_Jaruc

Violetta spelas av Ania Jeruc, en polsk sopran som prisats på både Opera North och Wexford operafestival, där hon också fick Gerard Arnhold Award för sin tolning av Pamina i Trollflöjten.

Won_Whi_Choi

Alfredo spelas av Won Whi Choi från Korea, som har vunnit stora framgångar världen över. Han har varit med på Opera på Skäret tidigare och då i en liten roll i Aida 2007.  Numera bor han i New York men har engagemang över hela världen.

Mer om La Traviata och dess medverkande solister finns att läsa på Opera på Skärets hemsida www.operapaskaret.se , men Kopparbergarn återkommer också med flera rollinnehavare.

Text: Inger Aftonljus
Foto från Opera på Skärets hemsida.

Kommentarerna är avstängda