News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kyrkbacksskolans skolavslutningar 2023

Kyrkbacksskolans skolavslutningar 2023

2023-06-24

Den 8 juni hade åk. F-6 sina skolavslutningar och dagen därpå var det dags för åk. 7-9. Alla skolavslutningarna startade traditionsenligt med att Kulturskolans fiolelever tågade in i kyrkan samtidigt som de spelade ”Gånglåt från Äppelbo”.

Först ut på torsdagen var avslutningen för åk. F-3. Här delades skolans egna stipendium ”Årets prestation” och ”Kamratstipendiet” ut. Dessa stipendier delas ut till elever i årskurserna 3, 6 & 9. ”Årets prestation” är nog ett stipendium som talar för sig självt. Detta ger man till en elev som på något sätt har gjort en prestation som har gett ett bra resultat. ”Kamratstipendiet” delas ut till elever där eleverna själva fått rösta på klasskamrater i sin årskurs som dem tycker är en bra kamrat. De elever med flest röster tilldelas alltså ”Kamratstipendiet”. ”Årets prestation” delades ut till Alicia Skoglund och ”Kamratstipendiet” delades ut till Kelvin Åhlström.

Efter åk. F-3:s skolavslutning var det dags för åk. 4-6. Där delades stipendiet ”Årets prestation” ut till Issrah Al Zoubi.

”Kamratstipendiet” delades ut till Signe Edvardsson och Teo Östlund Bornström.

På denna avslutning delades det även ut ett matematikstipendium. I åk. 6 delades det ut till Signe Edvardsson.

Nu var torsdagens skolavslutningar avklarade och på fredagsmorgonen var det dags för åk. 7-9. Vid denna avslutning fanns representanter från Ljusnarsbergs Industri- och Hantverksförening på plats för att dela ut stipendium till två elever i åk. 9 som utmärkt sig inom ämnena slöjd, teknik, bild och hemkunskap. Dessa två stipendium tilldelades Viktor Strömberg och Thula Nilsson. Viktor och Thula blev dessutom de två ”vinnarna” att tilldelas ”Kamratstipendiet” för åk. 9.

”Årets prestation” delades ut och även ett demokratistipendium som instiftades av några lokala partier i Ljusnarsbergs kommun, för ett antal år sedan. Det sistnämnda stipendiet delades ut av SO-läraren Ronnie Edvardsson som upplyste vikten av demokrati i samhället, och att det fortfarande finns mycket att arbeta med för att demokratin ska få mer inspel i samhället. Demokratistipendiet delades ut till Linus Werf.

Matematikstipendiet delades även ut till en elev i årskurserna 7, 8 & 9. Stipendierna delades ut till Nathalie Nyvall (åk. 7), Erik Andersson (åk. 8) och Mulham Hakouk (åk. 9).

Stipendier från Sverker Edhes minnesfond delades ut till två elever i åk. 9 som är framstående inom ämnena religion och svenska. Dessa delades ut till Ellen Hammarbäck och Mirza Salihagić.

Kopparbergarn fick även tillfälle att dela ut stipendium på denna skolavslutning. Vi delade först ut till tre aktiva elever inom Kulturskolan som har visat stort engagemang och deltagit på repetioner och konserter. Dessa tilldelades Mirza Salihagić, Viktor Strömberg och Linus Fraenell-Olsen.

Vi delade ut även stipendier till en elev inom ämnet svenska och en elev inom ämnet engelska. Båda dessa stipendier ska gå till elever som aktivt kämpat för att nå sina personliga mål inom ämnet. I svenska tilldelades stipendiet Klara Hedborg och i  engelska Märtha Engström. Lärarna hade även fått välja en elev som som de tyckte ha visat stort engagemang i sitt skolarbete. Detta stipendium tilldelades Wiggo Haaraoja i åk. 8. 

Tack vare alla Kopparbergarns medlemmar och annonsörer så har vi möjlighet att dela ut stipendier för att uppmuntra Ljusnarsbergs ungdomar. Utan er hade vi inte kunnat dela ut dessa.

Till sist så var det Kulturskolans tur att ge sina smycken i form av G-klavar som delas ut till elever i Kulturskolan i åk. 9. Dessa smycken delades ut av fiolläraren Karin Svedberg som är på sin sista skolavslutning som fiollärare.

Efter att ha arbetat i 20 år som fiollärare på Kulturskolan, eller Musikskolan som det hette när hon började, så är det dags för henne att gå i pension. Därför hade resterande lärare i Kulturskolan valt att ge henne ett halsband med ringar, som G-klavarna som eleverna fick, hade suttit i. På detta sätt kommer hon alltid ha ett band till sina elever.

Nu var alla stipendieutdelningar avklarade och det var dags för niorna att ta emot sina sista betyg från grundskolan av sina klassföreståndare. Under betygsutdelningen sjöng och musicerade Kulturskolans lärare. När alla hade tagit emot sina betyg, sjöng alla ”Den blomstertid nu kommer” och avslutningsvis blev det ett uttåg från kyrkan till tonerna av ”Gånglåt från Äppelbo”.

 

Alla stipendiater och medverkande har inte fotograferats då flera elever har skyddad identitet. Därför har vi inte heller publicerat några bilder från klassuppträdanden eller betygsutdelning. Vi hoppas att ni läsare har överseende med detta.

 

 

Text: Rickard Didić

Foto: Thomas Hegefors, Linnea Didić

Kommentarerna är avstängda