Kyrkbacksskolans matlagningstävling!
2025-06-03
Eleverna i årskurs 9 har under tre tillfällen arbetat enskilt eller tillsammans, i par eller grupp med ett projekt – matlagningstävling!
Eleverna har haft vissa kriterier att rätta sig efter när de har skapat sin måltid;
-
Klimatavtryck, max 2,0
-
Pris per portion, 20 kr.
-
Tallriksmodellen
-
Funktionell
-
Tillagningstid: 60 min
Eleverna provlagade sin måltid vid tillfälle två och har då haft hjälp/coachning av hemkunskapsläraren samt personal från Centralköket och kostchefen Daniel Chu.
Vid det tredje tillfället har eleverna tillagat sin måltid med en jury som granskat, synat och smakat.
Maträtten fotograferades och uppläggningen betygsattes likt de andra kriterierna.
Juryn har bestått av varierad personal från skolan, Centralköket, kostchefen och personal från kommunhuset.

Årets vinnare är Patrick Helbo
Finsk kycklingfärs med potatismos och kokt morot

Med traditionella men ändå spännande smaker och en näringsriktig palett på tallriken,
ger Patrick oss en rätt som har karaktär och kvalitet.
Rätten uppfyller med beröm godkänt de krav som tävlingen ställer!
-Årets jury
Text och foto: Joachim Tadell
Kommentera