News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kulturskolans Eurovision-show!

Kulturskolans Eurovision-show!

2024-05-29

Den 23 maj var det åter dags för Ljusnarsbergs kulturskola att framföra en vårkonsert. Denna våren valde de temat ”Eurovision Song Contest” eftersom det är 50 år sedan Sverige vann Eurovision med ABBAs ”Waterloo”. Publiktrycket var stort till denna show och därför ordnade kulturskolan två föreställningar.

Vilka stjärnor! Här ser vi Natalie Nyvall som spelade fiol under showen samt Theo Alander som sjöng till ”Fairytale” och ”Think About Things”.

Repertoaren innehöll klassiska låtar som ”Diggiloo Diggiley” med Herreys och ”Worrying kind” med The Ark, men också lite mer okända låtar som ”Toy” med Netta och ”Think About Things” med Daôi Freyr.

Låten ”Hold me Closer” framfördes på konserten av Elsie Nilsson på sång, stråkorkestern, Showdans åk.5-9 och lärarbandet Glitter.

Två av lärarbandet Glitters medlemmar ser vi på denna bild. Bandets trummis Joachim Tadell och sångerska Linnea Didić  laddade upp inför showen och tog en schlager-bild.

Showdans åk.5-9 dansade också till ”Queen of kings” av Alessandra som ni ser på denna bild.

Under konserten samlade man in pengar och sålde fika där all vinst gick till Ljusnarsberg majblommeförening och till kulturskolan.

Ebba var med i kör åk.1-3 och sjöng ”Diggiloo Diggiley”.

Mimmi Haborn och Clara Fyrner från F-klass dansade till ”Worrying Kind”. De hade i uppdrag att klä ut sig till olika yrken, och att vara prinsessa är ju också ett jobb som absolut kräver arbete!

Kerstin, Ebba och Livia dansade till ”Tattoo” av Loreen. 

Showdans åk.1-2 dansar till ”Tattoo”. Låten framfördes av kör åk.4-9, stråkorkestern och lärarbandet Glitter.

Theo som sjunger och dansar till ”Think About Things” tillsammans med Showdans extra.

Showdans åk.3-5 dansade till ”Toy” av Netta.

Programledare för showen var Elliot Persson Lundberg, Nova Nyman, Filippa Fältström, Eila Langseth och Elvira Almeteg. De går allihop i skolans musikalgrupp där de får öva på både sång, dans och teater. De avslutade hela showen med att sjunga ”Waterloo” som Linnea Didić hade skrivit en ny text till. Den nya texten handlade om kulturskolan som ligger i ”Köppaberg”.

 

Text: Rickard Didić

Foto: Thomas Hegefors, Isabella Almeteg och Mobin Yeganeh

 

 

Kommentarerna är avstängda