News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kulturskolans årliga kör- och orkesterläger

Kulturskolans årliga kör- och orkesterläger

18-11-04

Den 25-26 oktober hade Kulturskolan i Ljusnarsberg ett läger i Lövåsen, utanför Lindesberg. Lägret blev lite senare än vanligt eftersom det först inte var tänkt att det skulle bli något läger. Men vi elever gav inte upp om ett läger och tillslut blev det ett!

På lägret befann sig blåsensemblen, stråkorkestern och kören, och alla övade inför Världens Barn galan, som kommer att hållas på Kyrkbacksskolan i Kopparberg den 8 november. Vissa låtar kommer de olika ensemblerna att spela var för sig och vissa låtar kommer att spelas av alla.

Hela torsdagen övades det, men när det blev paus på kvällen passade några elever på att baka sockerkaka. De visade sig vara duktiga på mer än att bara sjunga och spela! Mycket tid spenderades också ute, och där visade lärarna att också de kunde mer än att bara spela instrument och sjunga.

Dramapedagogen Joachim Tadell leker apa i trädet.

Som ni märker så var både elever och lärare fyllda med positivitet och mycket energi under dagarna.

Helena Sandell, lärare i blåsinstrument, kom ihåg denna pose från breakdansen som fanns på Kyrkbacksskolan förra terminen.

När det blivit mörkt ute, så satte sig några vid en lägereld vid vattnet och där berättades det spökhistorier. Joachim Tadell berättade flera spökhistorier som vi andra fick ta del av, och det blev mycket skratt och skrik under kvällen.

När vi hade släkt elden och gick in, så hade några elever (Moa, Ella, Jolie och Jasmine) ordnat en talangshow. Alla som ville fick uppträda. Vi fick våra platser och showen började. Talangshowen rullade igång med sång, musik och även några skämt. Bl.a. så utförde Mirza Salihagic ett mycket snyggt dansnummer.

Nästa morgon gick Kyrkbacksskolans superbagare upp strax innan kl. 6, på morgonen och bakade muffins åt alla. Superbagarna var Viktor Strömberg, Jolie Tornestedt Pyykkinen, Moa Dysholm och Ella Martinsson. Även fast vissa elever och lärare vaknade av skrammel och prat från köket, så var det värt detta eftersom de fick så goda muffins till frukosten, och superbagarna hjälpte även till med kaffe och te.

Övningarna fortsatte sedan och det tränades då även på solo och duettnummer som också kommer att framföras den 8 november.

Världens Barn galan som kommer att hållas på Kyrkbacksskolan detta år, är mer än bara en konsert. Nu kommer det även att säljas fika, bli auktion på konstverk, säljas dikter som eleverna har gjort m.m. Det kommer att hända mycket under kvällen! Hela galan börjar kl. 18.00 i Kyrkbacksskolans cafeteria och efter diverse försäljning och några små uppträdanden börjar själva konserten inne i aulan! Lärare och elever önskar alla Välkomna!

Text och bild: Linnea Didic´

Kommentarerna är avstängda