News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kultursamhälle

Inbjudan till ett kultursamhälle

14-08-06
036

På måndagskvällen den 4. augusti fördes ett samtal mellan politiker och kulturutövare från Ljusnarsbergs kommun i Bibliotekets lokaler. Inbjudande var Peter Ekstrand från Örebro Konstskola, Länsteatern i Örebro och  Art, of Sweden, som representerades av Markus Johansson och Petra Ekström och som inledde samtalet, som skulle komma att bli en framtidsvision.

052

 

Skådespelerskan Malin inledde samtalsträffen med en inspirerande monolog omkring teatern och konsten och betonade att konst har med frihet och fred att göra och att diktaturer förbjuder konst, litteratur, film och teater.

Alla var ense under hela det nästan tre timmar långa samtalet om att Ljusnarsbergs kommun har mycken kultur att erbjuda och att värna om och många engagerade personer och föreningar, men mycket snäva finanser för stöd till aktiviteter.

Framförallt önskade de närvarande att kulturarbetet skulle nå ut till kommunens unga; barn och ungdom, som på så sätt kunde förvärva mer kunskap, samt till äldre på äldreboendena, så att de kan få del av utbudet som finns.

056

Till sist uppstod stor närhet mellan alla deltagare; politiker, kulturengagerade och arrangörer inför tanken på samarbete mellan alla grupper i samhället och därmed utveckla en möjlighet att motverka de avvikande attityder, som på senare tid gjort och gör sig hörda inom vissa kretsar i vår omgivning.
Konst och kultur har alltid och överallt varit ett medel för att människor ska förstå varandra och därmed kunna leva tillsammans.

Text och foto:Monika Käller

Kommentarerna är avstängda