News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kulturrundan i Hörken sommaren 2021

Kulturrundan i Hörken sommaren 2021

2021-01-30

Ljusnarsbergs Konstförening söker konstnärer och kreatörer som gör skulpturer eller installationer och som vill ställa ut längs Kyrkstigen i Hörken (under juni till mitten av september 2021.

”Naturligtvis! – naturen, klimatet, den tid vi lever i” blir konstrundans tema.

Konstrundan blir en del av en kulturrunda i Hörken som i sin helhet får flera kulturella inslag. Musik i samarbete med Ljusnarsbergs församling, workshops , installationer efter Kyrkstigen och konstutställningar i och vid Galleri Fridhem.

Alla intresserade med anknytning till Ljusnarsberg inbjuds att ställa ut sina verk efter stigen eller vid Galleri Fridhem som är beläget vid stigen.

Ljusnarsbergs Konstförening har fått pengar från Statens Kulturråd. Detta möjliggör att föreningen kan ersätta 8 personer med 7 500 kr vardera för arbete och material
Detta gäller i första hand boende och fritidsboende i Ljusnarsberg, Lindesberg, Ludvika, Nora och Hällefors som får möjlighet att ansöka om ersättning. En jury utser vilka dessa blir och utbetalning av de 7 500 kr sker när det godkända verket är installerat.
I ansökan ska det finnas antingen ett foto av ett verk som är färdigt att ställas ut eller en skiss i form av en prototyp i miniatyr och enkelt material, information om storlek och material bifogas. Juryn är öppen för kommunikation om justeringar som uppstår i processen.
Du som inte ersätts är naturligtvis välkommen som utställare.

Anmälan / Ansökan
Du som är intresserad av att delta bör skicka in din anmälan senast 31. mars till Monika KällerVielhaber tfn 070 6709934 : monkavi1@yahoo.com.
Du som vill få ersättning bör skicka in din ansökan senast senast 10 mars 2021 till Monika KällerVielhaber tfn 070 6709934 : monkavi1@yahoo.com

För alla utställare gäller att själva frakta sitt verk till Hörken och förankra det på vald plats längs Kyrkstigen på sådant sätt att de kan stå i skogen hela sommaren. Konstnären/kreatören ansvarar för att materialet är beständigt och för eventuellt underhåll.
Allt sker på eget ansvar, Ljusnarsbergs Konstförening har ingen möjlighet att försäkra eller bevaka de utställda verken. Efter utställningstidens slut ska verket flyttas från stigen och återställa platsen i sitt ursprungliga skick

Ljusnarsbergs Konstförening kommer att marknadsföra utställningen på Youtube, Facebook, hemsidor och via affischer och broschyrer

Mer information om Konstrundan vid Kyrkstigen i Hörken kommer på hemsidan www.ljusnarskonst.se (kommer att gälla från vecka 5 eller så. Vi håller på att byta hemsideadress)

Utsikten är en fröjd för ögat.

Det finns också platser att fika och vila sig efter stigen.

Text Minna Roselli
Foto: Monika Käller

Kommentarerna är avstängda