News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kulturglimtar 2017

Kulturglimtar 2017

17-07-03
Konst i olika former har upptagit Ljusnarbergarnas intresse under två dagar. Även besökare från andra ställen har kommit för att se all den skaparkraft, som finns i bygden.

Kopparbergarns reportrar i Kärvingeborn satt själva vakter ett par timmar och hade inte möjlighet att fara runt på så många platser vi hade önskat, men lite ska våra läsare ändå få.

20170701_135001_HDR

20170701_143029_HDR

I Bruksgården hade medlemmar ur Ställdalens Fotoklubb utställning av sina foton. Många besökare var imponerade av utställningens kvalitet och stannade och pratade en stund. De flesta tog sedan vägen runt eller trappan ner till Ställdalens Tryckeri.

DSC2920

I masugnens nedre del i Löa Hytta satt ”luffaren” och berättade om hyttans storhetstid. Detta ingick i det spel som heter Hyttans Hemligheter.

DSC2963

På lördagen var det också visning och invigning av Besökscentrum vid Löa Hytta. Anders Ceder och Margareta Gustafsson tog emot.

Birgitta Palm Andersson var ute i bygden och besökte några platser.

astrids-julstuga

Visst är det passande att tomtenissarna börjar titta fram ur våra när vi går mot mörkare tider. I Astrids Julstuga i Hörken trängdes nissar med allehanda julpynt.

geten-jan-olsgården

Alla jäktar inte nuförtiden. Här tar en av Jan-Ols Gårdens getter igen sig.

20170702_123229

Här kommer Mikaela med fetaost tillverkad på gården. På Jan-Ols Gården finns möjlighet att rida, handla ost och keramik.

rökstugan-Rikkenstorp

Rikkenstorp har vi skrivit om. Här är rökstugan på Rikkenstorp.

Fler foton med bildtext är mycket välkomna!

Skicka till webmaster@kopparbergarn.se

 

 

Kommentarerna är avstängda