News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kul i backen vid Klacken

Kul i backen vid Klacken!

15-01-17
_DSC9700

Det ska vara kul att åka skidor och snowboard tyckte killarna vid Klacken och började ösa snö.

_DSC9686

Benjamin Hoppe, som är en av medlemmarna i ”Breddas”, har funnits på plats vid Klacken ett tag och hjälpt sin bror Johannes och Conny Mellgren att bygga rails och hopp i skidbacken. Rails har de blivit sponsrade med av ”Shake it!” och de kommer från Uddevalla, där Breddas har sitt säte.

_DSC9688

Totalt har det blivit 11 rails och 3 hopp i backen och just när Kopparbergarn kommer på besök, åker killarna upp med en stor kabeltrumma, som blir till ett alldeles nytt inslag i Klackens Snow Park.

_DSC9744

De ställer trumman i backen och fyller på med snö.

_DSC9748

Benjamin hinner inte ens fylla den helt, innan Conny prövar hur det går att hoppa över den.

_DSC9718

Det är många som åker i backen, trots att eftermiddagen är grå med lite tunt snöfall och Jonny Sahlberg är en av de flitigare åkarna. Han har tränat smowboard i fyra år och åker varje dag, som backen är öppen.

– Det är stor skillnad, säger han. Det är mycket roligare att åka nu, när man får hoppa och åka på rails.

_DSC9732

Conny Mellgren åker gärna i Snow Parken. Han visar upp ett par hopp och vi på Kopparbergarn förstår precis hur mycket mera spännande det måste vara att åka med de här svårigheterna i backen.

Men lite konster i åkningen kan också medföra att man ramlar förstås. Johannes och en annan kille vid klacken har just deltagit i en kurs i första hjälpen. Kursen genomfördes i Lindvallen och varade i tre dagar.

– Kursen var rolig och bra, säger Johannes, och det känns skönt att veta att man kan ta hand om någon som kanske fått ett benbrott.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda